ARHIVA B365

Reacțiile politicienilor români la CONDAMNAREA lui VOICULESCU

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE INCHISOARE: Premierul Victor Ponta a transmis, pe Facebook, că a luat act de decizia instanţei în cazul lui Dan Voiculescu, transmiţând că va face tot ce poate pentru ca jurnaliştii Antena 3 să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului lor, transmiţând, de asemenea că doreşte ca mulţi ani de acum înainte ca postul TV Antena 3 „să fie aici”.

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE INCHISOARE: Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că dosarul în care este implicat Dan Voiculescu și la care s-a pronunțat sentința vineri este „un caz controversat” în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns, arată Agerpres.

„Am luat astăzi act de sentința formulată de către judecătorii Curții de Apel București în cazul în care este implicat și domnul Dan Voiculescu. În calitate de politician nu mă pot pronunța pe fondul acestei probleme. Consider însă că orice cetățean al României trebuie să beneficieze de o împărțire echitabilă a justiției. Am avut de a face cu un caz controversat în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns. Indiferent cum se numește persoana implicată într-un caz, trebuie să beneficieze de aplicarea și respectarea legii, fără justiție televizată, fără linșare publică”, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că tot procesul a fost „extrem de public, ceea ce întotdeauna poate să creeze denaturări ale percepției”.

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE INCHISOARE: Europarlamentarul PDL Monica Macovei a transmis un comunicat de presă în care și-a exprimat opinia privind sentința în cazul ICA:

„Dreptatea, legea și justiția au învins astăzi încă o dată. Felicitări !

Verdictul de astăzi în cazul Voiculescu dovedește că avem în România judecători și procurori profesioniști și integri. În acest caz a existat un linsaj mediatic al trustului condamnatului Voiculescu împotriva judecătorilor și procurorilor, dar aceștia au dovedit că legea este egală pentru toți.

Judecători și procurori curajoși au aplicat legea și astăzi au învins și sistemul corupt creat de Securitate. Este o lovitură pentru Guvernul Ponta care a fost adus și menținut la putere și de condamnatul Voiculescu, urmaș al Securității.

Încă o dată se dovedește că dosarele cu politicieni, baroni și ‘oligarhi’ sunt reale, bazate pe probe și nu au fost făcute la comandă politică. Românii au o nouă dovadă că politicienii condamnați nu sunt victimele nimănui, ci doar infractori.

Judecătorii au decis si confiscarea unor bunuri ale condamnatului Voiculescu. Directiva mea adoptată de UE privind confiscarea extinsă a bunurilor provenite din infracțiuni trebuie transpusă urgent și în România. Românii au nevoie de banii care le-au fost furați de infractori.

În 2005 am pus bazele justiției independente în România. Iată că astăzi legea s-a aplicat și pentru Voiculescu, un politician toxic și influent”, se arată în comunicatul transmis de Monica Macovei.

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE INCHISOARE: „Este un moment dificil şi o dramă care i se întâmplă unui om care a avut iniţiative benefice pentru România de-a lungul timpului şi a reuşit să pună pe picioare companii solide, care au generat mii de locuri de muncă, contribuind semnificativ la bugetul public. Uman, sunt alături de dl. Voiculescu. Ştiu că are puterea să depăşească acest moment”, a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Constantin.

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE INCHISOARE: Angela Filote, sefa Reprezentantei Comisiei Europene, a declarat vineri ca, in cazul Voiculescu, Justitia a trebuit sa faca fata unui test de stres care nu poate fi subestimat, infomează hotnews.ro.

„Nu este rolul meu sa comentez o decizie a Justitiei independente dintr-un stat membru al Uniunii Europene. Este insa evident ca justitia a trebuit sa faca fata unui test de stres care nu poate fi subestimat.

Important este efectul educativ al actului de justitie, astfel incat coruptia sa devina, si in Romania, un fenomen inacceptabil social”, a declarat Filote, la solicitarea HotNews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button