ARHIVA B365

REACȚIA lui TRAIAN BĂSESCU, după declanşarea scandalurilor în care este implicată Elena Udrea

DNA a cerut ieri Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale împotriva parlamentarului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării.

„Toţi marii bărbaţi politici ai ţării s-au ascuns pe sub mese” – a răbufnit public fosta preferată a lui Traian Băsescu.

Contactat de Libertatea, Traian Băsescu a răspuns prin email: „Aşa cum ştiţi, din 21.12.2014 nu am mai avut nici un fel de declaraţii publice şi pentru moment nu mi-am schimbat decizia. Îmi este tare bine în mijlocul familiei”.

Aseară, Elena Udrea a scris pe Facebook: „Nu vreau ca Parlamentul să facă zid în faţa Justiţiei, aşa că le cer tuturor să voteze în favoarea încuviinţării cererii DNA”.

Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar, la sfârşitul săptămânii trecute, în dosarul Microsoft. Apoi, ea a anunţat public că a depus un denunţ împotriva şefului interimar al SRI, generalul-locotenent Florian Coldea, pe care l-a acuzat că ar fi intervenit la Dorin Cocoş, astfel încât fostul ei soţ să dea 500.000 de euro pentru sponsorizarea televiziunii de ştiri România TV.

CITEȘTE ȘI: GALA BUTE:DNA cere arest preventiv pentru Obreja/Resmeriţă. Arest la domiciliu pentru Lungu/Nastasia

În paralel, Udrea a declarat că în denunţ este vehiculat şi numele Laurei Codruţa Kovesi, procuror- şef al DNA. Între timp, omul de afaceri Ovidiu Tender a denunţat- o pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, că i-ar fi oferit o şpagă de 3 milioane de euro, camuflată în acţiuni ale unei companii cedate unui apropiat, pentru a-l ajuta să scape de dosarul CAROM.

La rându-i, Alina Bica a declarat la Înalta Curte că ar fi fost sunată de şeful interimar al SRI pentru a-l ajuta pe Tender. Imediat, „pe surse” a apărut informaţia că fostul ministru al comunicaţiilor, Gabriel Sandu, ar fi depus un denunţ şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Ieri dimineaţă, DNA a cerut Parlamentului încuviinţarea începerii urmăririi penale în dosarul Gala Bute.
Rubedenii şi cumetrii

Udrea: I-am spus lui Băsescu că lui Dorin Cocoş Codlea i-a cerut bani pentru televiziunea lui Ghiță

Victime colaterale: Ion Ariton, fost ministru al economiei, în condiţiile în care companii din subordinea acestuia au sponsorizat Gala Bute, dar şi Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, soţul prezentatoarei TV Anca Lungu, de la Antena 3. Complice: afaceristul Adrian Gărdean, supranumit „rege al Văii Jiului”, beneficiar al unor contracte bănoase încredinţate de ministerul condus de Elena Udrea şi de Primăria Petroşani, condusă de Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Ridzi, ex-ministru al tineretului şi o apropiată a Elenei Băsescu. Adrian Gărdean este naşul interlopului gorjean Ion Bârcină, la rându-i fin al judecătorului CCR Toni Greblă, de asemenea suspecţi într-un dosar DNA.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button