Reacția dură a lui Ilie Năstase după ce UDMR a reclamat România la FIFA

de:
10 sept. 2013
0 Afișari
Reacția dură a lui Ilie Năstase după ce UDMR a reclamat România la FIFA

UDMR Covasna a sesizat FIFA privind atitudini antimaghiare pe Arena Nationala, la partida dintre Romania si Ungaria, incheiata cu victoria „tricolorilor”, 3-0, precizand ca romanii au scandat: „Afara, afara, cu ungurii din tara!”.

Ilie Nastase s-a declarat iritat la maximum de acest demers al UDMR.

„Am ajuns sa fim reclamati dupa ce suporterii lor, veniti de la Budapesta, au devastat centrul Bucurestiului, dupa ce romanii au fost facut tigani, iar tricourile purtate de acesti indivizi prezentau harta Ungariei mari sau harta Romaniei fara Transilvania. Pe astea nu le vad domnii de la UDMR? Sau ca la intonarea imnului de stat al Romaniei au stat cu fundul la romani! Nu le e rusine? De ce sa suportam aceste provocari la noi in tara? Cat despre demersul facut de aceasta filiala a UDMR, eu cred ca acest partid ar trebui sa fie desfiintat ca nume. Le dau eu o idee! Sa-si schimbe denumirea in partidul paraciosilor! Nu suporta faptul ca am fost mai buni ca ei pe terenul de fotbal. Ii vom invinge la fotbal ori de cate ori ii vom intalni”, a izbucnit Ilie Nastase.

Mai mulţi suporteri maghiari au fost evacuaţi vineri din Centrul vechi al Capitalei după ce suporterii naţionalei Ungariei s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. Unul dintre suporteri s-a ales cu capul spart în urma incidentelor. Suporterii maghiari sunt acuzaţi că au aruncat cu sticle, pietre, fumigene şi petarde şi au forţat cordonul de jandarmi. Jandarmii i-au urcat pe suporteri în mai multe autobuze RATB pentru a-i duce în zona special amenajată la stadionul Arena Naţională. Aici, suporterii maghiari sunt încercuiţi de un cordon de jandarmi. Unul dintre autobuzele RATB a fost devastat de suporterii Ungariei. 

Cookies