Reabilitări termice făcute în bătaie de joc în Bucureşti. Locatarilor le plouă în casă după renovare

de:
08 iul. 2013
0 Afișari
Reabilitări termice făcute în bătaie de joc în Bucureşti. Locatarilor le plouă în casă după renovare

Reabilitarea termica a fost o bataie de joc, este concluzia locatarilor din Sectorul 3 cărora blocul le-a fost reabilitat termic. N-a trecut nici un an si jumatate de cand blocul lor a iesit din reparatii, iar ploile torenţiale care s-au abătut asupra Bucureştiului au ajuns in apartamentele lor. Situaţia se întâmplă însă aproape toate sectoarele Capitalei. 

Reprezentanţii Primariei sectorului 3 susţin că nu a fost vina constructorului şi promit problemele vor fi remediate, conform Protv.

Situatia va trebui lamurita si in cazul unui imobil din sectorul 5 al Capitalei, unde la fel, spun administratorii, nu mai putin de trei firme isi paseaza vina. Ei stiu insa un singur lucru: din toamna trecuta, de la finalizarea lucrarilor, apa le patrunde in case la fiecare ploaie. Acuzatiile nu au fost comentate de firma care a contractat lucrarea si nici de primaria sectorului 5.

O echipa de la Inspectoratul de Stat in Constructii s-a deplasat insa acolo, pentru a stabili daca lucrarile respecta standardele de calitate in conditiile in care astfel de plangeri sunt tot mai frecvente.

Constructorii care au facut lucrari de mantuiala vor fi obligati sa le refaca sau sa dea banii inapoi, iar in cazurile grave, se poate ajunge la dosare penale, spun si reprezentantii Ministerului Dezvoltarii, care acopera jumatate din fonduri.

Neregulile apar usor, in conditiile in care banii vin de la buget si nu exista un control strict asupra lor. La nivel national, Ministerul Dezvoltarii a dat anul trecut pentru reabilitare 18,5 milioane de lei.

Cookies