LA MINE-N CARTIER

Reabilitarea unui bulevard din București, blocat de nehotărârea aleşilor locali din PMB

Din Bulevardul Liviu Rebreanu au mai rămas de reabilitat doar 500 sute de metri. Pentru a termina a doua porţiune de bulevard, Primăria Capitalei trebuie să cumpere 3.000 de metri pătraţi de teren privat. Aleşii locali refuză de aproape un an să voteze proiectul, aşa că şantierul bate pasul pe loc, spre disperarea locuitorilor din zonă, scrie digi24.ro.

„În momentul de faţă lucrările sunt sistate pentru a pune la dispoziţia antreprenorului terenul respectiv”, a spus Ion Dedu, directorul Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei. Muncitorii vin la lucru, dar nu prea au ce face. Acum curăţă bruma de zăpadă căzută pe şinele de tramvai pe care oricum nu circulă nimic de trei ani.

Proiectul a suferit mai multe modificări de-a lungul vremii, iar sumele propuse pentru exproprieri au scăzut de la 8 la 6 milioane de lei. Consilierii generali au refuzat să semneze proiectul de teama eventualelor procese cu proprietarii terenurilor.

Ședinţa de consiliu din această săptămână ar fi o şansă pentru a decide reluarea lucrărilor la artera din cartierul Titan, unul dintre cele mai mari din Bucureşti. Până acum, pentru refacerea bulevardului au fost cheltuite 30 de milioane de lei. Mai este nevoie de încă 26 şi, dacă lucrările se reiau, peste doi ani s-ar putea circula pe tot bulevardul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button