LA MINE-N CARTIER

Patru companii sunt abonate la contractele de reabilitare termică a blocurilor din Capitală

Câte un constructor pentru fiecare sector al Capitalei. Asta dau de înţeles autorităţile, întrucât fiecare are câte un câştigător preferat. De exemplu, în sectorul 4 asocierea dintre Tehnologica Radion, Delta ACM 93 şi Art Construct ACM nu are concurenţă, iar în sectorul 5, firma T Dancor Romconstruct, reabilitează tot. În sectorul 2, Rom Service Construct se ocupă de reabilitarea termică a apartamentelor. Mai mult, unele dintre aceste companii de construcţii au obţinut astfel de contracte şi în anii anteriori.

Informaţiile, parţiale, postate pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), arată că, din luna iunie şi până la finele anului trecut, ministerul a decontat pentru T Dancor Romconstruct circa 3,5 milioane de lei, iar pentru Rom Service Construct, peste 3,2 milioane de lei, notează revista Capital.

Potrivit aceleiaşi surse, MDRT a decontat 56,94 milioane de lei pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor din Capitală. Astfel, firmele care au câştigat contractele au obţinut 21,7 milioane de euro din bani publici şi 5,42 milioane de euro de la asociaţiile de proprietari.

În 2010, în sectorul 6 companiile SC Tehnologica Radion şi SC Erbaşu Construct SA, au câştigat licitaţiile pentru reabilitare termică. Primăria Sectorului 6 a fost singura instituţie care a răspuns la întrebările referitoare la modul în care au fost atribuite contractele, cine le-a obţinut şi câţi bani s-au încasat pentru aceste lucrări.

Companiile care sunt abonate la contractele de reabilitare termică au strânse legături cu autorităţile, potrivit sursei citate. Astfel, despre Rom Service Construct în presă au apărut o serie de informaţii, potrivit căror, în 2010, compania a subcontractat altei firme lucrările de reabilitare a unui bloc din Sectorul 2. Subcontractoarea ar fi dat mai departe contractul unei alte companii, la care muncitorii lucrau fără carte de muncă.

Cornel Ciocan, şeful T Dancor, este fratele consilierului judeţean Olt, Dan Ciocan, iar presa locală a relatat că această firmă a atras sume considerabile din bani publici în judeţul Olt.

Delta ACM 93 şi Tehnologica Radion, specializate anterior în lucrări de asfaltare, au mai fost în gura presei pentru că sunt veşnicele câştigătoare ale contractelor cu statul, iar la conducerea firmelor se află rude ale unor deputaţi PD-L.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button