Reabilitarea șinelor de tramvai din București, faza pe licitație: mai mult de 10 firme s-au înscris. Nicușor Dan: „Mă bucur că există interes”

19 ian. 2023
453 Afișari
Reabilitarea șinelor de tramvai din București, faza pe licitație: mai mult de 10 firme s-au înscris. Nicușor Dan: „Mă bucur că există interes
Reabilitarea șinelor de tramvai din București, faza pe licitație: mai mult de 10 firme s-au înscris. Nicușor Dan: „Mă bucur că există interes" | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că la licitația pentru reabilitarea șinelor de tramvai din București s-au înscris deja mai multe de 10 firme.

Peste 10 firme, înscrise la licitația pentru reabilitarea șinelor de tramvai din București

Nicușor Dan anunța în luna septembrie a anului 2022 că vor fi efectuate lucrări de reabilitare a 50 de kilometri de linie de tramvai din București. Mai precis, lucrările urmează să fie realizate pentru 15 linii din Capitală.

Miercuri, edilul anunța că mai mult de 10 companii de profil și-au arătat interesul pentru față de licitația publică ce a fost deschisă pentru realizarea acestui amplu proiect de investiții pentru infrastructura transportului public.

Mă bucur că există interes din partea operatorilor economici pentru cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, în valoare de aproximativ 1,9 miliarde lei, a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, primarul general a informat că, săptămâna aceasta, atât reprezentați ai PMB, cât și ai companiilor ce au prezentat interes față de lucrări, au vizitat zonele unde urmează să se desfășoare lucrările.

Vizita a avut rolul de a oferi firmelor de profil o imagine mai clară asupra lucrărilor necesare. Astfel, acestea vor putea să realizeze propuneri corecte din punct de vedere tehnic și financiar.

Lucrările sunt împărțite în 15 loturi

Lucrările de reabilitare ce vor fi realizate asupra liniilor de tramvai din Capitală sunt împărțite în 15 loturi. Pentru finalizarea acestora, firma ce va câștiga licitația au la dispoziție următoarele termene:

  • 6 luni pentru proiectare (fiecare lot în parte),
  • 12 luni pentru execuție (fiecare lot în parte).

Primarul general al Capitalei a transmis și lista liniilor de tramvai a căror infrastructură este vizată de acest proiect. Acestea leagă zone importante ale Bucureștiului și se află pe artere ce sunt intens circulate, precum:

  • Bulevardul Th. Pallady, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Basarabia, Calea Călărașilor, Bulevardul Corneliu Coposu, Bulevardul Pache Protopopescu, Strada Traian, Strada Grigore Cobălcescu, Bulevardul Gloriei, Strada Vasile Lascăr, Lizeanu, Bulevardul Lacul Tei, Șoseaua Petricani, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, Bulevardul Mărășești, Bulevardul Expoziției, Bulevardul Camil Ressu, Bulevardul Barbu Văcărescu, Bulevardul Bucureștii Noi, Calea Griviței, Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Chișinău, etc.

Firmele de profil ce sunt interesate de obținerea acestui contract trebuie să depună ofertele lor până la data de 15 februarie 2023.

Cookies