Reabilitarea Podului Grant continuă: Urmează să se monteze parapetul direcțional pe sensul Turda-Crângași. Nicușor Dan promite că lucrările vor fi gata la sfârșitul verii

28 mai 2024
2778 afișări
Reabilitarea Podului Grant continuă: Urmează să se monteze parapetul direcțional pe sensul Turda-Crângași. Nicușor Dan promite că lucrările vor fi gata la sfârșitul verii
Reabilitarea Podului Grant continuă: Urmează să se monteze parapetul direcțional pe sensul Turda-Crângași. Nicușor Dan promite că lucrările vor fi gata la sfârșitul verii | Sursa foto: Nicușor Dan - Facebook

Lucrările de reabilitare de la Podul Grant continuă fără să afecteze traficul, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Edilul promite, în acest context electoral, că reabilitarea va fi gata în august 2024, cu 12 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract.

Stadiul lucrărilor de la Podul Grant

Pirmarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță, pe pagina de Facebook, că lucrările de la Podul Grant continuă în această perioadă, iar traficul nu este afectat din cauza acestora.

Administrația Străzilor București lucrează atât la pod, cât și la stâlpii de susținere. De asemenea, se montează structura de rezistență din aluminiu, se fac reparații cu mortare speciale și se aplică vopseaua anticorozivă.

În plus, se fac pregătiri pentru montarea parapetului direcțional pe sensul Turda-Crângași. Se fac lucrări de cofrare și betonare a ultimilor trei stâlpi de rezistență.

În paralel, se lucrează la partea interioară a podului, stâlpi și grinda parapet pe zona de cale ferată. Aceste lucrări se fac doar pe timpul nopții pentru a nu afecta circulația trenurilor.

Edilul promite că lucrările de reabilitare de la Podul Grant vor fi gata în august 2024, adică mai devreme cu 12 luni decât termenul prevăzut în contract.

Circulația pe Podul Grant a fost reluată pe data de 31 martie, pe sensul Crângași-Turda, după 6 luni în care aici s-au realizat lucrări de condolidare. Și circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost afectată.

Lucrările de la Podul Grant au fost reluate în august 2023

Lucrările de consolidare de la Podul Grant au fost reluate de către Primăria Capitalei în august 2023, după 3 ani de pauză. Investiția are o valoare de 65 de milioane de lei.

Șantierul de la Podul Grant a fost deschis în aprilie 2019, însă lucrările au fost întrerupte un an mai târziu din cauza situației financiare în care se afla PMB.

Anul trecut, PMB a expertizat toate cele 28 de pasaje pe care le are în administrare, ajungându-se la concluzia că 3 se află într-o stare satisfăcătoare, la 3 este necesar să se intervină de urgență, iar restul sunt în stare nesatisfăcătoare, după cum spunea Nicușor Dan:

Cele care sunt în categoria urgență sunt Podul Băneasa, Pasajul Obor și Pasajul Lujerul. La acestea va trebui să intervenim în perioada următoare. Lucrările pentru cele două pasaje sunt estimate la 50 milioane lei fiecare, pentru Podul Băneasa undeva la 20 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies