ESENTIAL

Reabilitarea blocurilor, cea mai mare problemă în sectorul primarului Negoiţă

Potrivit rezultatelor publicate joi, 19 mai 2011, la aproximativ o lună de la lansarea sondajului electronic, locuitorii din Sectorul 3, condus de democrat liberalul Liviu Negoiţă, consideră că principala problemă a cartierului lor este faptul că nu sunt reabilitate suficiente blocuri şi clădiri istorice. Astfel, peste 31% dintre persoanele care au completat chestionarul online sunt de părere că edilul ar trebui să acorde o importanţă mai mare acestui aspect.

Aproape 20% dintre respondenţi consideră că problema câinilor maidanezi nu ar trebui nici ea neglijată de autorităţile locale, în timp ce bucureştenii care stau în Sectorul 3 susţin că lipsa locuinţelor pentru tineri, inclusiv sociale, îi frământă pe circa 12% dintre respondenţi.

Peste 7 procente dintre cei care au completat sondajul spun că sistemul rutier din Sectorul 3 este neîntreţinut, iar alte 5 procente sunt de părere că sunt prea puţine parcări amenajate.

Bilă neagră pentru siguranţa publică

Printre cele mai multe voturi negative, primarul Negoiţă le-a primit la capitolul „siguranţă pe stradă şi parcuri” unde 65% dintre votanţi au menţionat că nu se simt în siguranţă nici în cartierele în care locuiesc. Asta în ciuda faptului că edilul democrat liberal a alocat în acest an în jur de 2,4 milioane euro pentru contractarea de servicii de pază şi protecţie pentru şcoli, grădiniţe, parcuri şi alte 28 de obiective de investiţii. O parte din caietele de sarcini pentru licitaţiile de atribuire a acestor contracte indicau un singur posibil beneficiar, respectiv firma BGS.

Cei mai mulţi participanţi la chestionar (77%) au opinat că Primăria Sectorului 3 ar trebui să se implice mai mult în construcţia de noi pieţe agroalimentare unde să fie comercializate produse româneşti. De asemenea, 61% dintre respondenţi susţin că ar fi de acord cu construcţia a două noi creşe în cartierul Titan, în egală măsură fiind interesaţi şi de construcţia de parcări supraterane în apropierea domiciliului.

Sondajul de opinie a fost lansat de administraţia locală înainte de sărbătorile pascale, ultima actualizare fiind pe data de 19 aprilie 2011. Primarul a motivat că a apelat la această variantă de chestionare a opiniei publice “pentru o mai bună cunoaştere a realităţilor din sector”. La completarea chestionarului este permisă bifarea unei singure variante de răspuns pentru fiecare întrebare.

Sondajul poate fi accesat aici.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button