Reabilitare termică mai ieftină pentru bucureștenii din Sectorul 5. Consiliul Local a scăzut contribuția de la 25% la 10%

02 feb. 2023
4907 afișări
Reabilitare termică mai ieftină pentru bucureștenii din Sectorul 5. Consiliul Local a scăzut contribuția de la 25% la 10%
Reabilitare termică mai ieftină pentru bucureștenii din Sectorul 5. Consiliul local a scăzut contribuția de la 25% la 10% | Sursă foto: Captură Facebook-PS5

Administrația publică din Sectorul 5 a anunțat că locuitorii vor plăti mai puțin ca până acum pentru reabilitarea termică a blocurilor. Consiliul Local a scăzut contribuția acestora de la 25% la 10%.

Bucureștenii din Sectorul 5 vor plăti mai puțin pentru reabilitarea termică

În ultima ședință ce a fost organizată de către Consiliul Local al Sectorului 5 s-a luat decizia de a micșora contribuția cetățenilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe. Astfel că, asociațiile de proprietari vor plăti mai puțini bani pentru lucrările ce vor fi realizate.

Până acum, contribuția era de 25% din valoarea totală a lucrărilor, iar acum aceasta este de 10% din valoare lucrărilor.

Contribuția a fost majorată în cursul anului 2021, iar administrația publică a decis că procentul era unul greu de suportat pentru cetățenii sectorului.

100 de blocuri urmează să fie reabilitate

Primăria Sectorului 5 a transmis că procesul de reabilitare termică al imobilelor din aria administrată reprezintă o prioritate. Astfel că, masurile implementate au scopul de a eficientiza și de a facilita acest proces.

De asemenea, administrația publică a anunțat că a fost înființat și Serviciul de Reabilitare Termică. Acesta funcționează în cadrul Direcției de Investiții a Primăriei Sectorului 5.

În același timp, pe fațadele blocurilor din Sectorul 5 apar din ce în ce mai multe schele, transmite PS5.

În perioada următoare, 100 de blocuri aflate în acest sector urmează să fie reabilitate termic. Fondurile pentru acest proiect de investiții au fost obținute prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) și vor fi completate și din fonduri rambursabile și de la bugetul local.

Cookies