LA MINE-N CARTIER

CONTRACT URIAȘ la Primăria lui Negoiță pentru REABILITARE TERMICĂ.Peste 196 mil. euro pentru 3 firme

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI 2015. Primăria Sectorului 3 derulează două programe de reabilitare termică. Primul program este cel finanțat din fondurile locale ale primăriei și este gratuit, însă durează mai mult. Cel de-al doilea program de reabilitare termică se derulează cu fonduri de la Uniunea Europeană, unde locatarii trebuie să contribuie financiar, proporţional cu veniturile individuale, cu între 10 şi 30% din costurile totale. Detalii aici.

Astfel, Primăria condusă de social-democratul Robert Negoiţă vrea să încheie un contract cadru în valoare de 883.691.560 lei inclusiv TVA (circa 196 milioane de euro), pentru reabilitarea termică a blocurilor incluse în programul local multianual GRATUIT de reabilitare termică.

Conform anunţului publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul pentru „Executarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe incluse în Programul local multianual de creștere a performanței energetice a blocurilor de locuințe din Sectorul 3” va fi atribuit prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

REABILITARE TERMICĂ SECTORUL 3. Primăria Sectorului 3 intenționează să încheie un acord-cadru cu maximum trei agenţi economici pentru o perioadă de 4 ani. Contractul are în vedere atât executarea lucrărilor de izolare termică, cât şi instalarea uşilor, ferestrelor şi elementelor conexe la aceste imobile.

Cantitatea totală estimată a acordului-cadru este de 2.673.124,60 mp. Prețul pentru 1 mp reabilitat ajungând la 240,18 lei (aproximativ 54 euro/mp).

Instituția estimează să încheie un număr de 25 de contracte subsecvente pe toata durata acordului-cadru.

Durata de realizare este de 4 luni/bloc de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor la care se adaugă o perioadă de garanţie de 36 luni (3 ani).

Principalele modalități de finanțare ale lucrărilor de reabilitare termică se vor constitui din fonduri de la bugetul local al Sectorului 3, transfer de la bugetul de stat și alte surse legal constituite (credit intern și credit extern de la Banca Europeană de Investiții), se precizează în anunțul publicat pe SEAP.

CITEȘTE ȘI: REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Negoiță se împrumută cu 97 mil. euro pentru a reabilita 505 blocuri

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI 2015. Lucrarile de reabilitare termică a anvelopei cuprind:

a) izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuințe, cu tâmplărie termoizolantă pentru îmbunătățirea performanței energetice a părții vitrate, tâmplărie dotată cu dispozitive/fante/grile pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă;

b) izolarea termica a fațadei – parte opacă, inclusiv termo-hidroizolarea terasei, respectiv termoizolarea planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei, cu sisteme termoizolante;

c) închiderea balcoanelor și/ sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termica a parapeților, cu respectarea prevederilor legale.

d) izolarea termică a planșeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. De asemenea, se vor executa o serie de lucrări conexe lucrărilor de intervenție:

a) repararea elementelor constructive ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și/ sau afectează funcționalitatea blocului de locuințe;

b) repararea acoperișului tip terasă/șarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei, respectiv a sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip șarpantă;

c) demontarea instalațiilor și a echipamentelor montate aparent pe fațadele/ terasa blocului de locuințe, precum și remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenție;

d) refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție;

e) repararea/refacerea canalelor de ventilație din apartamente în scopul menținerii/realizării ventilării naturale a spațiilor ocupate;

f)repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura blocului de locuințe;

g) repararea/ înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și/ sau a colectoarelor de canalizare menajeră și/ sau pluvială din subsolul blocului de locuințe până la căminul de branțament/de racord, după caz.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 06.03.2015, ora 16:00.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI: Potrivit datelor centralizate de administraţia locală, în programul de reabilitare termică din Sectorul 3 sunt incluse, în prezent, 1.477 blocuri. LISTA COMPLETĂ a imobilelor poate fi descărcată de aici. 

Reamintim că Primăria Sectorului 3 a mai inițiat pe SEAP în luna august o licitație în valoare de peste 193 milioane euro cu TVA pentru execuţia de lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 al Capitalei, contractul nefiind atribuit încă. Detalii AICI.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI 2015: Primăria Sectorului 3 a contractat un împrumut în valoare de 100.000.000 lei ce va fi utilizat pentru finanțarea rambursabilă internă pentru lucrări de investiții de interes local, aprobate de Consiliul Local Sector 3. Banii vor fi folosiți pentru continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din sectorul 3, program ce reprezinta o prioritate în campania electorală a primarului social-democrat Robert Negoiță. B365.ro a scris aici despre împrumutul contractat de Primăria Sectorului 3.

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button