REȚETĂ DE SOCATĂ. Rețetă de mai – SOCATĂ. Cum se face SOCATA

de:
26 mai 2014
3 Afișari
REȚETĂ DE SOCATĂ. Rețetă de mai - SOCATĂ. Cum se face SOCATA

REȚETĂ DE SOCATĂ. INGREDIENTE 

Apa plata: 4 l
Flori de soc: 8 buc
Zahar: 600 g
Lamaie: 2 buc
Drojdie: proaspata 8 g

REȚETĂ DE SOCATĂ. PAȘI DE URMAT

REȚETĂ DE SOCATĂ. 1. Florile de soc le spalati bine intr-o sita.

REȚETĂ DE SOCATĂ. 2. Le puneti intr-un borcan mai adanc – cam de 3 litri.

REȚETĂ DE SOCATĂ. 3. Turnati zaharul peste flori.

REȚETĂ DE SOCATĂ. 4. Stoarceti lamaiile – puneti sucul si cojile in borcan. Turnati apa cat sa acopere bine toate ingredientele si lasati borcanul peste noapte, acoperit cu un prosop sau tifon.

REȚETĂ DE SOCATĂ. 5. Dupa acest timp turnati putina apa din borcan intr-un bol si o amestecati cu drojdia.

REȚETĂ DE SOCATĂ. 6. Treceti toate ingredientele intr-un borcan mai mare – eu am folosit o sticla de la apa de 5 litri – eventual o mai taiati la gura, sa fie mai larga.
Adaugati apa si drojdia dizolvata, amestecati totul bine. Acoperiti sticla/borcanul cu un tifon sau prosop si lasati 1-2 zile pana se patrunde si aciduleaza. Gustati periodic din ea – o strecurati si puneti la frigider atunci cand vi se pare suficient de gazata. La un loc cald se face chiar si intr-o zi.

REȚETĂ DE SOCATĂ. Aveti mare grija sa nu puneti un capac strans la sticla – o sa va explodeze cu siguranta si va faceti treaba nu chiar placuta.

REȚETĂ DE SOCATĂ. 7. O tineti la frigider in sticle si serviti rece cu mare placere.

Cantitate: 4 l ()

Timp de preparare: 120 min

Dificultate: usor

Timp total de pregatire: 20 min

REȚETĂ DE SOCATĂ

Cookies