REȚETĂ De sezon: Clătite cu ceapă verde

de:
25 iun. 2014
0 Afișari
REȚETĂ De sezon: Clătite cu ceapă verde

REȚETĂ De sezon: Compoziția clătitelor cu ceapă seamănă cu cea a unei omlete, însă se mai adaugă lapte și făină. Ceapa verde este ingredientul principal în această rețetă de clătite, care nu diferă prin nimic privind modul de preparare a unor clătite obișnuite,
La servire, clătitele cu ceapă se umple cu miere, gem sau dulceața, de aceea vă spuneam că sunt puțin ciudate, pentru că sincer nu am încercat niciodată combinația gustului de ceapă cu arome dulci precum mierea sau gemul.
Timp: 40 min
Nivel: ușor
Ingrediente
40 ml ulei
4 ouă
1 lingură de iaurt
1 legătură de ceapă verde
160 g făină
250 ml. lapte
Pregătire clătite cu ceapă verde
1.Bateți ouăle într-un castron înalt, adăugând treptat laptele și făina până obțineți o pastă groasă. Se spală bine firele de ceapă și se toacă. Peste amestecul de dinainte se adaugă iaurt și ceapă verde, după care se amestecă.
2. Într-o tigaie pe foc se pune ulei și se lasă să se încingă, după care se toarnă amestecul de ou – aproximativ 1 polonic și se gătește pe ambele părți până se rumenește. Repetați astfel cu toată cantitatea de clătite.
Citeste continuarea pe bewoman.ro

Cookies