RCS&RDS îşi extinde acoperirea reţelei mobile

de:
10 apr. 2014
1 Afișari
RCS&RDS îşi extinde acoperirea reţelei mobile

Vodafone Romania si RCS & RDS au incheiat un acord de roaming national, valabil pe o perioada de 2 ani, pe baza prevederilor noilor licente de frecvente radioelectrice, au declarat pentru HotNews.ro oficialii celor doua companii.

Acordul va permite extinderea ariei de acoperire a semnalului serviciilor de telefonie mobila Digi Mobil ale RCS&RDS, iar clientii vor putea trece de pe o retea pe alta, potrivit http://hdsatelit.blogspot.ro.

„Serviciul de telefonie Digi Mobil îsi va extinde aria de acoperire a semnalului, cu ajutorul companiei Vodafone, cu care RCS-RDS a ajuns la o intelegere, ce va fi valabila probabil maxim câtiva ani, perioadă in care RCS-RDS isi va pune la punct rețeaua. In schimb, Vodafone va primi probabil câteva beneficii din partea RCS-RDS ( de exemplu un interval de frecvențe, câstigat la licitatia ANCOM de către RCS-RDS)”, potrivit informatiilor blogului hdsatelit.blogspot.ro.

Conform acestor informatii, neconfirmate insa oficial, „pe perioada acestei tranziții, asa-numitul roaming national va functiona, cel putin in perioada initiala, doar pentru apelurile de voce ( traficul de date nu va putea fi activat prin aceasta metodă ).

1. Pentru activarea serviciului, abonatii Digi Mobil vor trebui sa acceseze contul Digi Care RCS-RDS si sa isi activeze serviciul de „roaming national”, pe care il vor gasi in sectiunea Servicii, submeniul Administrare servicii, butonul „Adrese instalare servicii”, alegand apoi adresa de instalare dorită.

2. Utilizatorii vor trebui sa scaneze manual reteaua ( in telefonul in care au cartela Digi Mobil ) si sa aleaga din lista rezultata reteaua Vodafone corespunzatoare, pe care sa o activeze. Mai exact, utilizatorii se vor „inregistra” manual in reteaua Vodafone, folosind cartela RCS-RDS.

3. Revenirea la reteaua de telefonie mobila RCS-RDS, in situatia in care utilizatorul se va afla intr-o zona cu semnal Digi Mobil, nu se va face automat, din cauza setarii manuale a retelei mobile, efectuate anterior.

Daca se doreste revenirea la reteaua RCS-RDS, trebuie repetata procedura de la pasul 2, dar cu selectare retea implicita Digi Mobil. De exemplu, in Bucuresti se conecteaza la reteaua Vodafone 2G si 3G, iar numele retelei in roaming este DigiMobilR”. Informatii pe aceasta tema au mai aparut joi in blogosfera pe wesell.ro si computerblog.ro. HotNews.ro a adresat intrebari catre RCS&RDS si Vodafone si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

Cookies