ȘTIRI

RCS&RDS a dat în judecată UPC, Romtelecom şi alte două companii de cablu

RCS&RDS a dat în judecată UPC România SRL, pe 15 mai, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, informează ZF.ro.

În aceeaşi zi, RCS&RDS a dat în judecată şi Digital Cable Systems SA, la Judecătoria sectorului 2 Bucureşti.

De asemenea, RCS&RDS a dat în judecată NextGen Communications SRL şi Romtelecom SA. NextGen este o societate care face parte din grupul Romtelecom.

Obiectul proceselor este „ordonanţă preşedinţială”, potrivit informaţiilor postate pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Surse din companiile de cablu au declarat pentru MEDIAFAX că în aceste procese RCS&RDS a cerut instanţei să îi oblige pe cabliştii săi concurenţi să introducă în grile televiziunea de ştiri Digi 24.

Nu au fost încă stabilite primele termene ale acestor procese.

Pe de altă parte, decizia RCS&RDS de a-şi acţiona în instanţă principalii competitori, care nu doresc să retransmită televiziunea de ştiri Digi 24, vine după ce, pe 29 aprilie, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat public 20 de societăţi de cablu care nu respectă principiu „must carry”, între care şi RCS&RDS.

Lista „must carry” a fost publicată de CNA pe site-ul propriu în data de 4 februarie. Lista „must carry” se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse în această listă s-au declarat libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.

Distribuitorii de servicii de programe din România au avut obligaţia ca, până pe 7 aprilie, să introducă în oferta lor televiziunile care îndeplinesc condiţiile regimului „must carry”, potrivit unui anunţ postat pe site-ul CNA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button