ARHIVA B365

RCA şi CASCO false, emise în numele Carpatica Asig, în Capitală

„Falsificarea politelor de asigurare este un fenomen care ia amploare. In ultimul an, Carpatica Asig a inregistrat o crestere cu 10-12% a tentativelor de frauda. Compania a mai semnalat public consecintele grave ale acestei tendinte, fiind singurul asigurator care a sesizat in mod repetat autoritatile.”, arata Carpatica, potrivit wall-street.ro.

Statisticile arata ca fraudele reprezinta intre 2% si 6,5% din volumul daunelor inregistrate de asiguratori. Printre cele mai des intalnite forme de frauda se numara nepredarea primelor de catre intermediat (agent sau broker) catre asigurator, falsificarea politelor de catre asigurat sau de catre terte persoane, inscenari de accidente sau falsificarea de inspectii de risc. Cele mai multe tentative de frauda se inregistreaza la asigurarile auto si la cele de bunuri.

Societatea Carpatica Asig recomanda modalitatile de verificare a autenticitatii politelor de tip RCA si CASCO. Compania isi sfatuieste clientii sa verifice documentele intrucat, in ultima perioada, au aparut polite false, emise in numele Carpatica Asig. „In ultima perioada falsi asiguratori din Bucuresti au vandut polite in numele Carpatica Asig, aceste cazuri fiind anchetate de Politia Capitalei. Politia a deschis mai multe dosare penale in cazurile falsificatorilor de polite.”, potrivit companiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button