Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan, vrea din nou la manşă

de:
30 iun. 2014
5 Afișari
Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan, vrea din nou la manşă

Tatăl pilotului care a supravieţuit tragediei din Apuseni a dezvăluit că fiul său depune eforturi mari pentru a se reface complet, visând doar la ziua în care va urca din nou la manşă și se va întoarce la şcoala de aviaţie în câteva luni, arată Româniatv.net.

La cinci luni de la accidentul din Munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa două persoane, pilotul supravieţuitor s-a hotărât să revină la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă.

Răzvan Petrescu, cel mai tânăr instructor de zbor din România, se pare că nu poate sta departe de aparatele de zbor deşi a trecut pe lângă moarte în accidentul aviatic în care mentorul său, Adrian Iovan, şi-a pierdut viaţa.

„Încă este la recuperare. Nu este vindecat şi trebuie să aibă răbdare. Acum merge în cârje pentru a-şi proteja piciorul. Încă nu s-au sudat bine oasele. O să mai mergem la un control în iulie, pentru că atunci este programat să facă încă o radiografie. Recuperarea o face la o clinică la Căciulata, pentru că noi stăm la Râmnicu Vâlcea şi acolo este mai aproape de casă. Are terapeuţi foarte buni acolo. Refacerea completă, adică momentul în care ar fi apt de muncă, va fi în septembie sau octombrie”, a declarat Dan Petrescu, tatăl lui Răzvan.

Pentru a rula din nou pe pistă, tânărul pilot trebuie să mai treacă un test. „Va trebui să meargă la clinica noastră specială pentru ca cei de acolo să-i dea verde pentru zbor. Trebuie să îi valideze licenţa. Ca să putem zbura, noi, piloţii, pe lângă licenţele de zbor care trebuie să fie validate în fiecare an, trebuie să avem şi această licenţă medicală, care se face anual la cei mai tineri şi din şase în şase luni în cazul piloţilor mai bătrâni.

Sunt două clinici acreditate în ţară pentru aviaţie, una la Spitalul Militar Central şi alta pe lângă Aeroportul Băneasa. Nu se va prezenta până nu va fi 100% refăcut. Apoi va merge tot la şcoala de aviaţie, unde a profesat. Colegii de acolo abia aşteaptă să revină.Vrea iar să zboare şi nu îi este deloc teamă”, a mărturisit Dan Petrescu, potrivit ziarulring.ro.

Cookies