ARHIVA B365

Răzvan Burleanu răspunde acuzaţiilor lui Pompiliu Popescu, fostul medic al naţionalei

După mai bine de 25 de ani, Pompiliu Popescu nu mai este medicul naţionalei. Iniţial, motivul oficial a fost că a atins vârsta de pensionare. Însă pe parcursul timpului cele două părţi au lansat acuze foarte grave. Pe de-o parte, Pompiliu Popescu susţine că a fost îndepărtat, deoarece şi-a cerut prima de calificare la EURO pe care o avea trecută în contract. În plus, a refuzat să intre în tabăra noii conduceri FRF, scrie Mediafax.

De cealaltă parte, Răzvan Burleanu îl acuză pe Pompiliu Popescu de deturnare de fonduri, conflict de interese şi lipsă de profesionalist. Preşedintele FRF susţine că fostul medic al naţionalei a încheiat contracte cu o firmă pe care o deţine, pentru furnizarea la suprapreţ de medicamente şi suplimente nutritive.

Nici administraţia, nici Comitetul Executiv nu au primit nicio primă de calificare. Nu am în contract nicio problemă de calificare. Nu am avut timp să lucrăm la o asemenea grilă de premiere. Vom încasa nişte bani, dar nu la nivelul jucătorilor. Cu toate onestitatea, nu am avut timpul necesar să ne gândim la aceste prime. Pentru un asemenea pas ai nevoie de o decizie a Comitetului Executiv.

Acum doi ani de zile am descoperit un monopol pe achiziţia de medicamente şi suplimente nutritive. Noi am vrut să diversificăm achiziţiile de medicamente, s-a făcut licitaţie, am lucrat cu mai multe firme. Primul pas, o economie de 100.000 de euro faţă de ce se cheltuiese înainte. A fost un monopol al firmei domnului Pompiliu Popescu. Am făcut economie de 100.000 de euro luând aceleaşi medicamente, aceeaşi cantitate. Pentru aceleaşi medicamente şi susţinătoare de efort am plătit cu 100.000 de euro mai puţin. Am cumpărat de la acelaşi furnizor. Este vorba despre abuz în serviciu şi conflict de interese.

Pe crititerul sportiv… niciun jucător al echipei naţionale nu beneficiază de program individual de medicamentaţie. Nu avem fişă medicală. Când vii la echipa naţională trebuie să faci o analiză, astfel încât fiecare jucător să primească medicamentaţie individuală. Zona medicală era o relivă Este vorba despre corupţie şi amatorism.

Înaintea meciului cu Finalanda, jucătorii au primit măncăruri neconforme. Au servit usturoi şi a fost prăjit, tocăniţă… Cu o zi înainte de meci. Care a fost consecinţa? Probleme digestive pentru jucătorii echipei naţionale. Eu am fost acolo. Dacă doriţi, vă arăt factura pe care am plătit-o.

În cantonamentul din Antalya… În cantonamentul echipei naţionale se consultau jucătorii altor echipe. Cred că o făcea din „mărinimie” domnul Pompiliu Popescu. Altfel, n-am cum să contabilizez banii. Bineînţeles că am dovezi. Eu pot să probez tot ceea ce spun.

Sincer vă spun, s-au adunat foarte, foarte multe lucruri. Nici eu nu mă aşteptam să facem acest lucru. De ce l-am dat acum afară? Pentru că lucrurile trebuie aranjate înainte de EURO. Domnul Pompiliu Popescu lucrează pentru echipa naţională fără să se implice în activitatea medicală a FRF. Fără să asiste şi la celelalte loturi„, a declarat Răzvan Burleanu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button