Răzmeriţă în PNL: Birourile lui Chiliman, Tăriceanu şi Orban de la partid, închise pe furiş

de:
20 feb. 2013
0 afișări
Răzmeriţă în PNL: Birourile lui Chiliman, Tăriceanu şi Orban de la partid, închise pe furiş

Practic, de ieri seara, 56 de membri cu drept de vot în Delegaţia PNL Sector 1 şi-au cerut transferul de la alte filiale. Prin acest transfer, echipa lui Crin Antonescu îşi va impune fără probleme delegaţii la Congresul de la sfârşitul acestei săptămâni. 

Între timp, preşedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a mutat şedinţa la Parlament, iar birourile din sediul PNL Sector 1 au fost închise. „Au închis birourile cu jumătate de oră înainte să venim noi”, a spus deputatul Diana Tuşa, citat de gandul.info. 

„Crin Antonescu a trimis 56 de turişti de partid în organizaţia PNL Sector 1 pentru ca prin prezenţa lor, mulţi de drept în Biroul Politic şi Delegaţie, să înlocuiască voinţa membrilor organizaţiei”, l-a acuzat Chiliman pe liderul PNL.

„Este regretabilă această acţiune care pune în evidenţă deficitul de democraţie din PNL şi pare să contureze că nu mai avem nimic din democraţia unui partid , eu nu pot decât să deplâng această situaţie. Ieri am asistat cu stupoare la un gest pe care nu l-am mai întâlnit 56 de membri au cerut transferul la organizaţia sector 1, membrii de drept ai delegaţiei permanente care are menirea să stabilească delegaţii la congres”, a spus şi Tăriceanu.

Fostul preşedinte al PNL l-a acuzat pe Crin Antonescu că doreşte ca partidul să fie o anexă a sa.

Cum birourile PNL Sector 1 au fost încuiate, Andrei Chiliman, Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Diana Tuşa au ţinut conferinţa de presă adhoc în anticariatul de la parter.

În acelaşi timp, la Parlament, preşedintele Daniel Chiţoiu a convocat şedinţa PNL Sector 1 pentru stabilirea delegaţilor la Congres.

Cookies