Raziile poliției continuă în București. Zeci de șoferi băuți sau drogați au fost prinși în acest weekend

15 aug. 2021
4103 Afișari
Raziile poliției continuă în București. Zeci de șoferi băuți sau drogați au fost prinși în acest weekend
Raziile poliției continuă în București. Zeci de șoferi băuți sau drogați au fost prinși în acest weekend. Sursa foto: Facebook

Din păcate, raziile efectuate de polițiști în fiecare weekend in Capitală scot la iveală în fiecare weekend un număr îngrijorător de persoane ce conduceau sub influența alcoolului sau a drogurilor. Și mai grav este că numărul celor care conduc în această stare este mai mare, deoarece nu toți făptașii au „norocul” de a fi prinși de agenții de la Brigada Rutieră.

Raziile Brigăzii Rutiere de pe drumurile principale ale Bucureștiului, efectuate în fiecare weekend prind în fapt săptămânal mai mulți făptași, fie că este vorba despre șoferi aflați sub influența alcoolului, a drogurilor, sau care pur și simplu conduceau într-un mod periculos pentru ei înșiși dar și pentru ceilalți participanți la trafic, potrivit Observator

Continuă raziile Brigăzii Rutiere | Un șofer a fost prins gonind cu 107 km/h

În urma controalelor efectuate de polițiștii rutieri azi-noapte în București zeci de șoferi au devenit pietoni, permisul fiindu-le suspendat. Ba mai mult, în unele cazuri, făptașii s-au ales cu dosar penal, în funcție de gravitatea ilegalităților comise. Printre cazurile cele mai grave se numără doi bărbați depistați de Brigada Rutieră în Sectorul 5 al Capitalei, aflându-se sub influența unor cocktailuri de droguri. Mai mult, un alt șofer, de această dată din Sectorul 6, a primit o amendă serioasă și a rămas fără permis după ce conducea pe șosea cu 107 kilometri la oră.

Claudiu Costea, membru al Brigăzii Rutiere, a recomandat șoferilor să se ferească de consumul de droguri și de alcool înainte să se urce la volan, deoarece pot reprezenta un pericol pentru ei, dar și pentru cei din jur.

„Recomandăm tuturor conducătorilor auto să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Timpul de reacţie, capacitatea de concentrare, reflexele le sunt afectate”, a declarat Claudiu Costea.

Și raziile de săptămâna trecută au scos la iveală zeci de nereguli pe străzile Capitalei

Raziile efectuate în weekendul precedent pe străzile Capitalei s-au încheiat cu 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30,000 de lei, De asemenea, au fost sesizate 7 infracțiuni penale:

  • 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive
  • 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice

Mai mult, au fost reținute 14 permise de conducere pentru conducerea sub influența alcoolului, respectiv 7 permise pentru infracțiuni la regimul rutier. De asemenea, în cadrul acțiunii au fost reținute 12 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Cookies