Razii în trafic – bilanțul controalelor din acest weekend de pe străzile din București. 123.000 de lei în amenzi și 53 de permise reținute

25 feb. 2024
338 Afișari
Razii în trafic - bilanțul controalelor din acest weekend de pe străzile din București. 123.000 de lei în amenzi și 53 de permise reținute
Razii în trafic - bilanțul controalelor din acest weekend de pe străzile din București. 123.000 de lei în amenzi și 53 de permise reținute. Sursa foto: G4Media

Polițiștii de la Brigada Rutieră au fost în acest weekend pe străzile din București și au desfășurat controale pe cele mai importante artere din oraș. În urma controalelor, agenții au reținut 53 de permise, au depistat persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice dar și persoane care au consumat substanțe interzise. Amenzile acordate s-au ridicat la 123.000 de lei.

Weekend ocupat pentru agenții de la Brigada Rutieră București, care au ieșit pe cele mai circulate bulevarde și străzi din Capitală pentru a preveni accidentele cauzate de persoane care au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

„În zilele de 23/24 şi 24/25 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 99 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 123000 de lei”, anunţă duminică Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Bilanțul raziilor făcute de Brigada Rutieră în acest weekend

Polițiștii au sesizat un total de 17 infracțiuni, dintre care 7 au fost pentru conducerea sub influența alcoolului, 4 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, 4 pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat și 2 pentru conducere fără permis. Totodată, au fost reținute 53 de permise de conducere, dintre care 15 pentru încălcări ale regulilor de circulație, 22 pentru conducerea sub influența alcoolului (ca contravenție), 12 pentru depășirea vitezei legale, 2 pentru nerespectarea semaforului, 1 pentru comportament agresiv în trafic și 1 pentru circulația pe contrasens.

În plus, au fost reținute 15 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare din cauza deficiențelor tehnice constatate.

Conform polițiștilor, un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost surprins conducând sub influența alcoolului pe o stradă din sectorul 2. Testarea preliminară cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la sediul I.N.M.L. pentru prelevarea de mostre biologice, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal.

Alte cazuri întâlnite de polițiști în trafic

În alt caz, din Sectorul 6 de această dată, un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost surprins conducând, iar testarea preliminară cu aparatul drugtest a indicat consumul de substanțe interzise.

Între timp, în Sectorul 1, polițiștii l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 52 de ani în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. După ce a fost testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,48mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost deschis un dosar penal.

Nu în ultimul rând, un bărbat de 29 de ani a fost oprit de polițiști în timp ce conducea în Sectorul 6

De asemenea, un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost depistat conducând pe o stradă din sectorul 6, iar în urma efectuării testării preliminare cu aparatul drugtest, au rezultat indicii cu privire la consumul de substanţe interzise, şi în acest caz fiind deschis dosar penal.

CITEȘTE ȘI

BREAKING | O tânără de 25 de ani a fost bătută cu bestialitate și abandonată într-o scară de bloc din Centrul Vechi. Este un miracol că a supraviețuit, potrivit medicilor

Noua modă – furtul de mașini cu platforma. Un tânăr din București a dirijat trei furturi și ar fi reușit să vândă mașinile pe piese

Arest preventiv de 30 de zile pentru șoferul băut și drogat care a lovit un polițist cu mașina în Sectorul 1

Cookies