ARHIVA B365

Razii de amploare în piețele din Capitală, la comercianții de miei și pește

Poliţiştii din Bucureşti îi verifică la sânge pe comercianţii de miei şi peşte, care nu au documente de provenienţă pentru marfă, informează România TV.

„Echipele mixte de control verifică 15 pieţe agroalimentare din Capitală, respectiv punctele de lucru din cadrul acestora care comercializează produse din carne şi peşte. Vor fi verificate documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare ale produselor”, informează Poliţia Română.

Controalele de amploare au loc în Piaţa Floreasca, Dorobanţi, Delfinului, Gemeni, Moghioroş, Gorjului, Crângaşi, Râmnicu Sărat și Oborul Nou.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – IGPR, poliţişti ai Poliţiei Capitalei şi specialişti în acvacultură.

Activităţile de control pe linia produselor alimentare au debutat joi şi au fost deja verificate punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, care se ocupă de comercializarea de mărfuri şi achiziţii intracomunitare. De asemenea, au fost verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte şi au fost controlate, în filtre rutiere instituite în judeţele de graniţă, pe autostrăzi şi la intrările-ieşirile din Bucureşti, autotrenurile care transportă astfel de mărfuri.

În urma verificărilor de până acum, poliţiştii constatat 83 de infracţiuni, din care 55 de evaziune fiscală, prejudiciul total constatat fiind de peste 5.100.000 lei. Totodată, au fost identificate 135 de tone de alimente de tone de legume, fructe, peşte şi produse din peşte a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost confiscate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiunilor comerciale desfăşurate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button