ARHIVA B365

Razii ale poliţiştilor, pe aeroporturi, pentru verificarea taxiurilor

Potrivit IGPR, vineri, Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi au coordonat o acțiune pentru verificarea legalității desfășurării transportului rutier în regim ”taxi”, în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Polițiștii au acționat pe traseele dinspre și către aeroport, precum și în zonele unde are loc debarcarea și preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum și pentru sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor, informează Agerpres.

Pe parcursul activităților, echipele de control au verificat 416 autovehicule, fiind aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 la Legea 38/2003 privind taximetria și 131 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, și 2 permise de conducere au fost reținute.

Pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a fost întocmit un dosar penal.

Alături de polițiști, la acțiunile de control au participat jandarmi și specialiști din cadrul altor instituții cu atribuții în domeniu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button