LA MINE-N CARTIER

Razii ale poliţiştilor locali, în pieţele din Sectorul 1

Începând de joi, 17 decembrie 2015, Poliția Locală Sector 1 organizează ample acțiuni de control a producătorilor particulari și a magazinelor agroalimentare din piețele: 1 Mai, Haralambie Botescu (fostă Matache), Domenii, 16 Februarie, Dorobanți etc. și din zonele adiacente acestora.

Oamenii legii vor controla certificatele de producător ale comercianţilor, certificatele de constatator (de conformitate) privind calitatea produselor, certificatul de sănătate al vânzătorului, prețurile expuse spre comercializare și cântarele folosite sunt controlate de către agenții locali. În cazul în care vor fi constatate nereguli, vor fi aplicate pe loc sancțiuni contravenționale, iar după caz, produsele vor fi confiscate.

Echipajele Poliției Locale vor identifica şi comercianții ambulanți care își desfășoară activitatea în alte locuri decât cele autorizate sau fără autorizație în acest sens și vor depista persoanele care oferă spre vânzare bunuri a căror proveniență nu o pot dovedi. Vor fi controlate punctual locurile în care există date sau suspiciuni privind nereguli referitoare la comercializarea produselor și va fi asigurat climatul de ordine și siguranță publică în piețele din sector și în vecinătatea acestora.

Primăria Sectorului 1 face un apel către bucureșteni să sprijine administrația locală în stoparea comerțului neautorizat. „Facem un apel la cetățeni să nu achiziționeze produse decât de la comercianți autorizați și numai din locuri special amenajate în acest scop. Atragem atenția că achiziționarea de produse de la prima persoană întâlnită în cale, pe trotuar sau în diverse intersecții, înseamnă atât risc major pentru sănătatea cumpărătorului, cât și perpetuarea unor practici nelegale. Numai împreună, administrație locală și cetățeni, putem stopa practicarea comerțului ilicit pe domeniul public al Sectorului 1”, a mai declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Bucureșteni pot să semnaleze atât neregulile, cât și prezența comercianților ambulanți la numărul de telefon al Poliției Locale Sector 1 021/9540, apelabil 24 de ore din 24.

Controale în pieţele din Bucureşti au fost demarate şi miercuri. Aceste verificări au fost iniţiate de Poliţia Capitalei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button