RAZII ale poliţiştilor, în pieţele din Bucureşti

de:
12 dec. 2015
0 Afișari
RAZII ale poliţiştilor, în pieţele din Bucureşti

Peste 110 poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, acţionează, sâmbătă, în zonele Obor, Trapezului, Delfinului, Valea Cascadelor, Moghioroş şi 1 Decembrie din sectoarele 2, 3 şi 6 al Capitalei.

În urma activităţilor desfăţurate pe raza sectoarelor 2 şi 3 au fost verificate mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind întocmite cinci dosare penale pentru infracţiuni de natură economică şi au fost indisponibilizate în vederea confiscării diferite cantităţi de peşte, alcool şi ţigarete, cu o valoare totală estimată la 14.500 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei, potrivit Poliţiei Capitalei.

La verificările efectuate au participat şi echipe ale Direcţiei Regionale Vamale, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ale Oficiului pentru Protecţia Consumatorului.

În zona pieţei Obor, sector 2, în cadrul acţiunii, au fost depistate două persoane care au vândut 1.200 de ţigarete, fără respectarea prevederilor legale, fiind efectuate în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contraandă.

Tot în Sectorul 2 a fost depistat un bărbat care deţinea în vederea comercializării opt telefoane mobile, fără documente de provenienţă, bunuri ce au fost indisponibilizate în vederea confiscării, cel în cauză fiind sancţionat contravenţional în conformitate cu Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Acțiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

„Acţiunea are drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilegal precum şi a combaterii fenomenului infracțional, desfăşurându-se pe trei paliere:

pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului cu produse contrafăcute;
pe linia prevenirii şi combaterii, infracţiunilor stradale a comerţului ilicit (produse din tutun, articole pirotehnice);
pe linia combaterii faptelor care aduc atingere comerţului cu produse alimentare.

Acțiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Vineri, 11 decembrie, 70 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul A.N.S.V.S.A., au organizat o acţiune în centre comerciale din sectorul 2 al Capitalei. Mai multe detalii AICI.

Cookies