RAZIE printre taximetriștii din București. Polițiștii au aplicat amenzi de 22.000 lei

de:
11 dec. 2015
0 Afișari
RAZIE printre taximetriștii din București. Polițiștii au aplicat amenzi de 22.000 lei

În dimineața zilei de vineri, 11 decembrie, polițiștii Brigăzii Rutiere a Municipiului București, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au desfășurat o acțiune în vederea depistării taximetriștilor care nu respectă prevederile legale privind transportul persoanelor.

Acțiunea polițiștilor a avut ca punct central de desfășurare zona Gării de Nord din Capitală.

“În urma acestei acțiuni au fost controlate 65 de autoturisme, fiind aplicate un număr de 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.970 de lei (37 de sancțiuni în baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 14 sancțiuni în baza Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere)”, se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

De asemenea, polițiștii au reținut și 8 certificate de înmatriculare ale autoturismelor verificate.

“În cadrul acțiunii a fost depistat un conducător auto, taximetrist, care a intervenit asupra componentelor aparatului de taxat în scopul neincluderii unor venituri în memoria fiscală”, mai susțin polițiștii.

Acțiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

Cookies