Razie printre taximetriști, în București. Zeci de șoferi băuți sau drogați la volan au rămas azi-noapte fără permise

15 ian. 2023
1126 Afișari
Razie printre taximetriști, în București. Zeci de șoferi băuți sau drogați la volan au rămas azi-noapte fără permise
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

A fost razie azi-noapte pe străzile din București, iar polițiștii au verificat în special taximetriștii.  Și au fost destui găsiți în neregulă; unii băuseră, alții consumaseră substanțe interzise, unii nu aveai mașinile în regulă.

Bilanț de razie la taximetriști: 22 de permise suspendate și amenzi

În controlul lor de amploare de azi-noapte, polițiștii din București nu au verificat  doar taximetriști, ci și șoferii ai firmelor de transport. În final, 22 de șoferi de taxi au rămas fără permis de conducere, iar polițiștii au dat 176 de amenzi, a căror valoare totală depășește 100.000 de lei.

Au fost și câteva indecente pe durata raziei. De exemplu, unul dintre taximetriștii care au fost testați cu alcooltestul, iar rezultatul a fost pozitiv, a început să se poarte agresiv, iar polițștii i-au pus cătușe. 

Cum s-a schimbat piața taximetriei în București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, declara, acum un na, că în București sunt 7.000 de taxiuri și 28.000 de mașini care fac transport alternativ. 

Serviciile precum Uber sau Bolt au schimbat puternic piața transportului public individual din București. Apariția concurenței pentru taxiuri și tehnologia și-au pus amprenta asupra acestui microunivers.

De exemplu, dispeceratul de taxi este aproape pe cale de dispariție în Capitală. Acum patru ani, în București lucrau aproximativ 200 de dispeceri. Acum mai sunt doar 90.

Firmele de taxi înregistrează cele mai multe comenzi prin aplicațiile online. Și e o afacere: prin dispecerat, o firmă reușea să ia câteva sute de comenzi; prin aplicație, numărul comenzilor care pot fi operate depășește 2000.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies