Razie în traficul din București la mașinile destinate transportului de persoane. Un șofer a fost prins băut la volan

10 oct. 2022
1124 Afișari
Razie în traficul din București la mașinile destinate transportului de persoane. Un șofer a fost prins băut la volan
Razie în traficul din București la mașinile destinate transportului de persoane. Un șofer a fost prins băut la volan / Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Brigada Rutieră București a anunțat că luni, 10 octombrie 2022, au fost efectuate activități de verificare a legalității transportului rutier de persoane.

Razie în traficul din București la mașinile destinate transportului de persoane

Controalele ce au fost efectuate de către polițiștii Brigăzii Rutiere București au vizat vehiculele care sunt destinate transportului de persoane. Mai exact, este vorba despre mașinile ce au o capacitate de 8+1 locuri.

Brigada Rutieră a transmis și care au fost obiectivele acțiunii. Iată lista acestora:

  • Verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor,
  • Existența atestării metrologice a aparaturii tahograf,
  • Legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate și ocazionale,
  • Deținerea documentelor necesare efectuării transportului de persoane,
  • Verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente,
  • Respectarea capacității maxime a autovehiculului
  • Verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, față de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz.

Acțiune de control a fost efectuată între orele 06:00 – 10:00. În acest interval autoritățile au dat 14 amenzi contravenționale, în valoare totală de 11.300 de lei.

Certificate de înmatriculare și permise de conducere, reținute de către polițiști

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost prins de polițiștii Brigăzii Rutiere, pe o stradă din Sectorul 2, conducând după ce consumase alcool.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel că, șoferul a primit o amendă în valoare de 1.305 lei. Ca și măsură complementară polițiștii au dispusă și suspendarea dreptului acestuia de a mai conduce pentru 90 de zile.

În total, agenții de poliție au reținut două permise de conducere (pentru pentru consumul de alcool) și au retras patru certificate de înmatriculare (pentru probleme tehnice constatate).

Brigada Rutieră le transmite șoferilor că pentru a se putea asigura siguranța persoanelor transportate trebuie respectate următoarele reguli:

  • Să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive,
  • Să respecte timpii de odihnă,
  • Să dețină documentele prevăzute de legislație.

Acest tip de acțiuni sunt organizare permanent de către Brigada Rutieră și au rolul de a reduce riscul rutier și de a menține ordine și siguranța pe drumurile din București.

Cookies