ARHIVA B365

Razie în Centrul Vechi

Agenţii Poliţiei Capitalei – Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 3 şi Secţia 10 Poliţie. specializaţi în combaterea infracţiunilor economico-financiare. au verificat cinci societăţi comerciale şi au constatat cinci infracţiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu adus bugetului consolidat al statului român în valoare de peste 80.000 de lei. În urma controalelor, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 60.000 de lei.

În cadrul verificărilor au fost depistate patru persoane care munceau fără forme legale, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 40.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Codului Muncii.

Poliţiştii au aplicat trei sancţiuni, în valoare de 60.000 de lei, pentru acte sau fapte de comerţ de natura celor prevăzute în Codul comercial sau în alte legi, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost legitimate 84 de persoane, iar 25 au fost conduse la sediul poliţiei pentru verificări. Poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.500 de lei pentru săvârşirea unor fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a muncii la negru şi a infracţionalităţii stradale în Centrul Istoric al Capitalei.

Au fost verificate societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în această zonă, cu privire la operaţiunile comerciale efectuate, calitatea şi modul de comercializare ale produselor, legalitatea activităţii angajaţilor.

S-a verificat şi modul în care taximetriştii din această zonă îşi desfăşoară activitatea, dacă sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii au acţionat pentru identificarea şi legitimarea persoanelor suspecte, a celor urmărite sau care consumă ori comercializează substanţe interzise.

Poliţiştii au fost sprijiniţi de lucrători ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button