Razie împotriva şoferilor care nu acordă prioritate ambulanţelor

de:
13 nov. 2010
0 Afișari
Razie împotriva şoferilor care nu acordă prioritate ambulanţelor

Ambulanţele din Bucureşti ajung tot mai greu la urgenţele pe care sunt menite să le rezolve. Și asta din cauză că şoferii bucureşteni ţin din ce în ce mai puţin cont de semnalele acustice şi luminoase ale maşinilor cu circulaţie prioritară.

În încercarea de a-i aduce pe şoferi pe calea cea bună, Brigada Rutieră a Poliţiei Bucureşti a organizat, sâmbătă, o razie, îndreptată împotriva celor care ignoră semnalele maşinilor de salvare. În consecinţă, 19 bucureşteni au primit amenzi de 240 de lei şi s-au ales cu carnetele de conducere suspendate pentru o perioadă de 30 de zile, relatează Realitatea TV.

Poliţiştii sunt sprijiniţi în demersul lor de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie. „Echipajele de poliţie vor sancţiona în timp real abaterile conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în vigoare, dar cu preponderenţă cele de neacordare a priorităţii vehiculelor care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă şi sonore. Acestea sunt comunicate la sol echipajelor de poliţie rutieră pentru a opri şi sancţiona contravenienţii”, se arată în comunicatul Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Acţiunea de sâmbătă se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei Rutiere, în baza unui plan comun de acţiune dintre Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Sănătăţii.

Cookies