ARHIVA B365

Razie importantă în București: 85 de persoane au fost amendate pentru nerespectarea restricţiilor

„Ieri, 4 aprilie, în intervalul orar 16.00 – 21.00, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat cu forţe mărite, în sectoarele 2 şi 5 ale municipiului, pentru verificarea respectării restricţiilor impuse de Ordonanţele Militare. Alături de poliţişti au acţionat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi militari”, a transmis, duminică, Poliţia Capitalei, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că au fost verificaţi peste 280 de conducători auto şi legitimate sau verificate la domiciliu peste 300 de persoane.

„Pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare, pe parcursul acestor verificări, au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 240.500 lei”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Potrivit ultimelor modificări legislative, începând cu 03 aprilie a.c., limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricţiilor impuse prin ordonanţele militare, sunt de 2000 – 20.000 lei pentru persoane fizice şi 10.000 – 70.000 lei pentru persoane juridice.

De asemenea, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare, prevăzute în ordonanţele militare:

a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;

b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

c) suspendarea temporară a activităţii;

d) desfiinţarea unor lucrări;

e) refacerea unor amenajări.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button