Razie de ampolare în București cu controale ale poliției în trafic. Petrecăreții au fost opriți cu tot ce aveau la bord

11 iul. 2021
277 Afișari
Razie de ampolare în București cu controale ale poliției în trafic. Petrecăreții au fost opriți cu tot ce aveau la bord
sursa foto: desteptarea.ro

Cu toate că este deja un lucru normal ca în weekend Poliția Capitalei să iasă în trafic și să efectueaze controale de rutină, mulți șoferi circulă în continuare consumând alcool sau droguri. S-au dat zeci de amenzi și multe permise și certificate de înmatriculare au fost reținute.

Ca în fiecare sâmbătă seara, Brigada Rutieră a Capitalei a ieșit în stradă și a început să oprească șoferii care circulau pe străzile Bucureștiului în urma unor acțiuni de control. În primul rând, au fost vizați șoferii care prezintă un adevărat risc în trafic, cei care au consumat alcool sau droguri cu puțin timp înainte să se urce la volan, fiind în continuare sub efectul lor.

Zeci de amenzi date în timpul raziei efectuate de poliție

Astfel, polițiștii au reţinut doar aseara vreo 13 permise, aplicând 26 de sancţiuni contravenţionale. Mai mult, aceștia au descoperit şi patru infracţiuni, concomitent cu opt certificate de înmatriculare reţinute din cauza neregurilor.

Poliția de la miezul nopții

Acțiunea polițiștilor de sâmbătă seara, 11 iulie, a început înainte de miezul nopții. Mai mult, aceasta a vizat mai multe puncte importante de trafic din București, mulți fiind cei care au fost prinși călcând strâmb în timp ce se aflau la volan.

Mai mult, a fost descoperit un participant la trafic care s-a urcat la volan după ce consumase mai multe substanțe interzise, printre care cocaină și canabis. Cu toate că autoritățile au controlat mașina şoferului, nu au găsit deloc droguri în ea. Totuși, pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal. Mai mult, noaptea s-a terminat prost pentru el, după ce a fost dus la sediul INML pentru recoltarea de probe de sânge în vederea analizelor. Mai mulți șoferi au fost prinși cu substanțe interzise la bord.

Anunțul autorităților după controale

„Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost depistat în timp ce conducea sub influență substanțelor psihoactive pe o stradă din sectorul 3. În urma testării cu aparatul drug test, s-a stabilit că a consumat cocaină. În cauza a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, a transmis Claudiu Costea, de la Brigara Rutieră București.

Numeroși alți șoferi în schimb au consumat alcool la volan. Un bărbat, de pildă, a fost găsit cu o alcoolemie de 0,04 grame alcool pur pe litru în aerul expirat. Se pare că aceste controale vor continua și în zilele următoare, așa că mare atenție.

Cookies