Razie de amploare realizată în București. Peste 100 de șoferi au fost amendați

25 iul. 2021
446 Afișari
Razie de amploare realizată în București. Peste 100 de șoferi au fost amendați
Sursa foto: Facebook

Polițiștii de la Brigada Rutieră au realizat în noaptea de sâmbătă spre duminică mai multe controale de amploare în Capitală. Amenzile acordate celor peste 100 de șoferi prinși cu nereguli la volan depășesc suma de 80.000 de lei.

Razie de amploare realizată de agenții de poliție de la Brigada Rutieră în noaptea dintre sâmbătă și duminică.  Nu mai puțin de 20 de conducători auto au rămas fără permisul de conducere. Dintre aceștia, cei mai mulţi au devenit pietoni din cauza faptului că au fost prinși la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. În cazurile în care conducătorii auto nu au fost prinși băuți, aceștia au trecut pe culoarea roșie a semaforului, au depăşit limita de viteză și au fost surprinși ori de echipajele de poliție ori de radare, ori n-au acordat prioritate în situațiile care o cereau, potrivit Antena 3

Polițiștii au reținut și 11 certificate de înmatriculare

De asemenea, polițiștii de la Brigada Rutieră au reţinut de la șoferii prinși cu nereguli și nu mai puțin de 11 certificare de înmatriculare. Nu în ultimul rând, valoarea totală a amenzilor acordate în această noapte depăşeşte 80.000 lei. Astfel de controale vor avea loc și în perioada următoare, tocmai pentru a descuraja comportamentul iresponsabil și periculos al unor participanți la trafic, au anunțat polițiștii.

Inspectorul de Poliţie Andra Arşintescu de la Brigada Rutieră a precizat unde au acționat agenții de poliție în această noapte, precum și care a fost scopul acestei acțiuni de amploare.

,,Poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe arterele din Capitală pentru reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau substanţe psihoactive.”, a declarat aceasta.

A venit rândul șoferilor la controale – acum două săptămâni au fost vizate localurile din Centrul Vechi

În urmă cu două săptămâni, cei vizați de controalele polițiștilor au fost agenții economici din Centrul Vechi, dar și clienții acestora.

În cadrul acestor controale au fost verificate 17 societăți comerciale, iar în urma controalelor au fost constatate și aplicate 57 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 210.600 lei.

Poliția Capitalei a transmis că s-au dat amenzi totale de 3.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii- 55/2020, respectiv celor care nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială.

Amenzi de 119.000 lei au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Cookies