LA MINE-N CARTIER

Razie de amploare, în Centrul Vechi al Capitalei

Peste 120 de agenţi din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor și a serviciilor subordonate acestuia la nivelul Sectoarelor de Poliție, Serviciului de Ordine Publică, Secției de Poliție pentru Centrul Vechi, Brigada Rutieră București, Serviciului pentru Acțiuni Speciale au luat parte la controalele efectuate în Centrul Vechi, potrivit unui comunicat remis de Poliţia Capitalei. Pe lângă poliţişti, la controale au luat parte şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului București, precum și ai Gărzii Naționale de Mediu București.

În total, în urma acestor controale, au fost întocmite 14 dosare penale. Acţiunea a vizat evaziunea fiscală şi produsele contrafăcute. Astfel, au fost descoperite 21 de infracţinuni, dintre care, 14 de evaziune fiscală, 6 de încălcarea drepturilor de autor şi una de delapidare. Totodată, în cadrul aceleiaşi acţiuni de control s-au pus sub sechestru mărfuri în valoare de peste 200.000 de lei, pentru care patronii nu au putut prezenta documentele de provenienţă.

Controalele și verificările efectuate de către polițiștii bucureșteni au vizat măsurile și acțiunile de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și a infracțiunilor de punere în circulație a produselor contrafăcute, respectiv de contrafacere a produselor comercializate de către agenții economici.

Polițiștii au verificat documentele de proveniență a mărfii comercializate în 14 unități (restaurante, cluburi, terase) care funcționează în Centrul Vechi al Capitalei. De asemenea, s-au făcut verificări asupra legalității utilizării prestațiilor artistice din domeniul audiovizual, în scop ambiental, în spații publice.

În total, în timpul raziei din noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii bucureșteni au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, însumând amenzi de 35.000 lei.

În aceeaşi noapte, şi polițiștii Brigăzii Rutiere din Centrul Vechi au aplicat 25 de amenzi contravenționale, au reținut 3 permise de conducere și au retras 1 certificat de înmatriculare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button