RAZIE DE AMPLOARE a Poliţiei în Capitală. 170 de şoferi verificaţi dacă au consumat alcool

de:
29 aug. 2015
0 Afișari
RAZIE DE AMPLOARE a Poliţiei în Capitală. 170 de şoferi verificaţi dacă au consumat alcool

În intervalul orar 22.30 – 05.00, s-a acţionat preponderent pe raza sectorului 1, dar si pe raza sectoarelor 2 şi 6, avându-se printre obiective depistarea şi identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii, intensificarea activităţilor de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă, depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, depistarea persoanelor care încalcă regimul privind circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, supravegherea persoanelor faţă de care a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, verificarea deţinătorilor de armamament şi a străinilor care încalcă regimul de şedere.

În cadrul acţiunii au fost legitimate peste 400 de persoane, au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 26.000 de lei şi au fost constatate opt infracţiuni, totodată un număr de 44 de persoane arestate la domiciliu fiind controlate.

Au fost verificate peste 50 de autoturisme şi au fost reţinute cinci permise de conducere, două certificate de înmatriculare şi o carte de identitate a autovehiculului, fiind efectuate, de asemenea, aproximativ 170 de testări cu aparatul etilotest, informează Poliţia Capitalei, într-un comunicat remis B365.ro. 

Exemple :
Agenţi din cadrul Brigăzii Rutiere au depistat în trafic un autoturism al cărui conducător părea a fi sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost recoltate două probe biologice de sânge, fiind întocmit dosar penal.

În jurul orei 01.05, agenţi de siguranţă publică din cadrul Sectiei 1 Poliţie au depistat, în zona unui parc din sectorul 1, o femeie în vârstă de 43 de ani, care avea asupra sa un cuţit cu lama de 11 cm şi mânerul de 10 cm, cercetările în acest caz fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În jurul orei 01.20 a fost depistat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, care deţinea o folie din plastic transparent ce conţinea o substanţă vegetală de culoare brun – verzuie, cu miros înţepător, motiv pentru care a fost condus la sediul Secţiei 1 Poliţie.