ARHIVA B365

RAZIE a Poliției Rutiere, la taximetriştii de la Gara de Nord.10 taximetrişti, AMENDAŢI în 20 minute

UPDATE: În urma acestei acţiuni au fost controlate 65 de autoturisme, fiind aplicate un număr de 51 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.970 de lei (37 de sancţiuni în baza OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 14 sancţiuni în baza Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere).

De asemenea, poliţiştii au reţinut şi 8 certificate de înmatriculare ale autoturismelor verificate.

În cadrul acţiunii a fost depistat un conducător auto, taximetrist, care a intervenit asupra componenetelor aparatului de taxat în scopul neincluderii unor venituri în memoria fiscală.

Acțiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

Ştirea iniţială:

„Brigadă Rutieră desfășoară, de la ora 9.00, o acțiune în vederea depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă  prevederile legale privind transportul de persoane în regim taxi. La această activitate vor participă și reprezentanți RAR”, a anunțat Andrei Codău, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei.

Actiunea, derulata impreuna cu reprezentanti RAR care vor verifica starea tehnica a vehiculelor, se desfasoara in preajma Garii de Nord, o zona intens frecventata de taximetristii „pirat”.

Încă din primele 20 de minute ale raziei au fost depistaţi 10 taximetrişti cu abateri, de la deficienţe tehnice chiar şi foarte grave, în timp ce unuia nici măcar nu i se deschidea capota, alţii aveau probleme la sistemele de frânare şi pe partea de tinichigerie sau aveau anvelope uzate.

Un alt taximetrist a fost prins circulând fără licenţă.

De asemenea, doi dintre cei 10 taximetrişti opriţi în primele 20 de minute ale raziei aveau sisteme prin care manipulau automatele de taxare ca să încaseze mai mulţi bani de la clienţi, potrivit lui Andrei Codău.

În urma raziei, poliţiştii au dat amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei, iar în cazul celor doi şoferi care foloseaua sisteme de taxare manipulate cu quartz, cunoscute în termeni populari ca „maimuţe”, s-a dispus şi suspendarea dreptului de a circulas cu autoturismul timp de trei luni, a declarat, pentru B365.ro, Andrei Codău.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button