Razie a Poliției Rutiere în centrul Capitalei, pentru prinderea șoferilor care opresc pe interzis

de:
04 dec. 2015
0 Afișari
Razie a Poliției Rutiere în centrul Capitalei, pentru prinderea șoferilor care opresc pe interzis

Actiunea se desfasoara in zona Centrului Istoric, pe Str Doamnei, in apropierea Bancii Nationale, dar si în Piaţa Unirii, pe Bd Corneliu Coposu si in zona centrului comercial Mega Mall.

Politistii au sanctionat mai multi soferi care au ingreunat traficul rutier stationand in zone interzise, in contextul in care parcarile din aceste zone sunt goale. Sanctiunea pentru o astfel de abatere este 2-3 puncte amendă, minim 210 lei, respectiv 105 lei, dacă se plăteşte în 48 de ore. De asemenea, șoferii prinși staţionând în zone interzise primesc și 2 puncte de penalizare.

„În perioada sărbătorilor de iarnă traficul rutier se aglomerează, iar cei care staţionează în locuri în care oprirea este interzisă influenţează în mod negativ toată circulaţia, iar mulţi conducători auto sunt nemulţumiţi de acest lucru. În acest sens, Brigada Rutieră a desfăşurat o acţiune în zona centrală pentru a-i depista şi sancţiona pe cei care încalcă astfel de reguli. Acţiunea de astăzi a fost una de tip preventiv, în sensul în care încercăm să-i descurajăm şi să-i sancţionăm pe cei care încalcă regimul rutier privind opririle şi staţionările neregulamentare. Acţionăm în centrul Capitalei deoarece este o zonă sensibilă, tranzitată de foarte mulţi conducători auto. În această perioadă foarte mulţi dintre aceştia îşi fac cumpărăturile şi staţionează în zone neregulamentare, astfel că traficul rutier are o fluenţă mult mai scăzută, iar imaginea este afectată. Îi sancţionăm la faţa locului pe cei pe care îi găsim la autoturism, iar cei care îşi lasă autoturismele pentru o perioadă mai mare de timp în locuri interzise sunt sancţionaţi în lipsă. Astfel, dacă şoferii nu se întorc la autoturisme în timpul acţiunii sunt citaţi ca în termen de cinci zile să se prezinte la sediul Brigăzii Rutiere şi să declare cine a condus autoturismul respectiv. Sancţiunea este de 2-3 puncte amendă, punctul de amendă fiind de 105 lei şi, de asemenea, două puncte de penalizare”, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Cookies