“Războiul Galben” din București. Până unde a ajuns, dimineață, bătălia pentru șefia PNL în vreme ce voi erați, să zicem, blocați în trafic

14 iun. 2021
287 Afișari
“Războiul Galben” din București. Până unde a ajuns, dimineață, bătălia pentru șefia PNL în vreme ce voi erați, să zicem, blocați în trafic
Congresul PNL. Ziua în care liberalii votează cine va fi noul președinte. La marele eveniment din București, cu 5.000 de invitați, și-a anunțat prezența Klaus Iohannis

Țânțarii, șobolanii, “s-a tuns Nicușor Dan”, gunoaiele din S1 - ne-am luat cu o grămadă de treburi în ultimele zile și am uitat de “Războiul Galben” care se duce zilele acestea, are cartierul general în, desigur, București, iar confruntările au intrat deja în zona sângeroasă a bătăliei politice interne. A fost foarte dur și complicat la ședința de dimineață de la sediul PNL.

Pentru cine n-a avut timp de lupta pentru conducerea PNL fiindcă se lupta să scape de gunoiul din stradă sau de vreun șobolan, lucrurile stau așa: sunt două tabere mari și late care se înfruntă înainte de Congresul la care va fi ales președintele partidului: “Tabăra Orban” și “Tabăra Cîțu.”

Ludovic Orban a fost până mai deunăzi în teritoriu, unde s-a plâns de de trădări și trădători. E supărat pe colegi cărora, spune Orban, le-a dat funcții, iar ei s-au apucat să-l susțină pe adversarul său. E supărat și pe Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău care, spune tot el, “l-au părăsit” la negocierile pentru formarea Guvernului.

Dimineață, a venit contraatacul “Taberei Cîțu”. Surse Digi24 spun că, în ședința Biroului Executiv Național, Ludovic Orban a fost atacat de secretarul general al partidului. Robert Sighiartău i-a reproșat că el, Orban, este cel care a trădat partidul și că „interesul” său personal a fost „mai presus de interesul PNL”.  „Am ales sa nu fiu în echipa atunci când dvs. ați ales sa trădați partidul. Ați cedat trei ministere competitorilor de la USR ca să obțineți poziția de la Camera Deputaților, dar mai mult ca să vulnerabilizați poziția PNL cu Cîțu premier”, i-ar fi spus Sighiartău lui Orban, potrivit surselor citate și participante la discuții. 

Partea palpitantă abia acum urmează: Orban, acuzat că amenință cu plângeri penale

Iar reproșurile lui Robert Sighiartău s-au tranformat în atac. L-a comparat pe Ludovic  Orban cu Liviu Dragnea și cu Ceaușescu.

„Ăsta e sindrom ceaușist. Numai Ceaușescu îi numea trădători pe cei care nu erau cu el. În loc de democrație liberală în propriul partid ați ales regimul unipersonal. Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid.  Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul guvern”, ar fi declarat secretarul general al PNL  în ședință. 

La rândul lor, surse citate de Hotnews completează declarația lui Sighiartău astfel: “Nu mi se pare normal să spuneți minciuni și să ne faceți trădători. Acesta este un sindrom ceaușist – cine nu e cu noi, e împotriva noastră. I-ați făcut pe toți trădători, pe cei care nu sunt cu dvs, numai Ceaușescu îi numea pe toți trădători. Prietenii dvs. duc o campanie mizerabilă împotriva noastră, am fost și amenințat telefonic, voi depune plângere penală (…) Domnule Orban, înțeleg ca va lasă nervii prin filiale, ați coborât atacul mult prea jos. Ați ajuns să mă amenințati cu plângeri penale pentru ca respect statutul.”, ar fi declarat secretarul general al PNL.

După ședință, Ludovic Orban le-a spus jurnaliștilor că va face  „ o campanie pozitivă”, care are la bază viziunea sa despre PNL. “Fiecare membru are deplina libertate de a-și stabili opțiunea.”, a declarat el. 

La ședința BEX nu a participat și premierul Florin Cîțu.

 

 

Cookies