Războiul Galben din București. În ziua cu desemnarea noului premier, PNL stă să explodeze. “Cîțu joacă poker până și cu banii de pensii, să-și dea demisia!”

22 nov. 2021
293 Afișari
Războiul Galben din București. În ziua cu desemnarea noului premier, PNL stă să explodeze. “Cîțu joacă poker până și cu banii de pensii, să-și dea demisia!”
Războiul Galben din București. În ziua cu desemnarea noului premier, PNL stă să explodeze. “Cîțu joacă poker până și cu banii de pensii, să-și dea demisia!”

Războiul Galben din București. În ziua cu desemnarea noului premier, PNL stă să explodeze. “Cîțu joacă poker până și cu banii de pensii, să-și dea demisia”

Teoretic, azi e ziua în care balamucul politic s-ar mai potoli. PSD, PNL și UDMR au terminat de negociat noul Guvern (cu tot cu numele primului prim-ministru), diseară se mai duc la Cotroceni să formalizeze lucrurile și să-l desemneze Klaus Iohannis (iar) pe Nicolae Ciucă. Practic, negocierile au lăsat la PNL o bombă cu ceas: se diversifică vocile care spun că Florin Cîțu e negociat prost de tot cu PSD.

Război în PNL. Raluca Turcan îl atacă dur pe Florin Cîțu

Că Ludovic Orban îl atacă pe Florin Cîțu e, cumva, de la sine înțeles. Acum, vine și prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan cu un atac strașnic la adresa președintelui partidului. Spune că negocierea PNL cu PSD n-a fost negociere, ci milogeală și că Florin Cîțu ignoră orice, inclusiv că în câteva zile se termină și banii de pensii și alocații.

Raluca Turcan a trimis o scrisoare internă către colegii din Biroul Permanent Național din care G4Media.ro citează:

„Consider ca echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregătit o garnitură și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD. În primul rând, s-a plecat la drum cu o minciună. Și cu un vot manipulat ordinar. (…) Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale. As spune ca e de domeniul patologicului. (…) Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni. Și nu numai de minciuni; dar și de lipsa de responsabilitate!”, spune Raluca Turcan

Cea mai îngrijorătoare dintre afirmații este cea referitoare la pensii și alocații. Nu mai sunt bani nici pentru unele, nici pentru celelalte, spune prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, care este și ministrul Muncii.

„Florin, ești dispus sa joci la poker pana și banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tău și-ți spun repetat ca de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, afirmă Raluca Turcan.

Negocierile pentru guvernul PNL-PSD: „Cîțu să-și dea demisia”

Raluca Turcan consideră că, după aceste negocieri dezastruoase pentru PNL, Florin Cîțu ar trebui să își dea demisia.

„În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O sa le aflam, cu siguranță! Dar cu un preț prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniștri. Niciunul. Ați ignorat pana si cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele în alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat)”, a mai spus Raluca Turcan.

Această voce dur-critică la adresa lui Florin Cîțu nu este singulară în PNL. Desigur, Ludovic Orban este un contestatar vehement al președintelui PNL.

Guvernul PNL-PSD-UDMR. Ce urmează

Între timp, la Cotroceni sunt programate astăzi consultările partidelor cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier. După două săptămâni de discuții și negocieri, PNL și PSD au stabilit:

  • Guvernul va fi condus, prin rotație, de PNL și PSD. Alternanța – la un an și jumătate de mandat;
  • Primul prim-ministru va fi dat de PNL;
  • Candidatul agreat de PSD, PNL și UDMR e Nicolae Ciucă.

Teoretic, lucrurile sunt clare. Practic, de fiecare dată când situația politică părea clară și lămurită, ceva n-a mai funcționat. Deloc și brusc.

Cookies