Război total la Metrorex, cu iz de DNA. Ministrul Transporturilor, atac direct la șeful sindicatului de la metrou: Rădoi, s-a terminat!

26 mart. 2021
171 Afișari
Război total la Metrorex, cu iz de DNA. Ministrul Transporturilor, atac direct la șeful sindicatului de la metrou: Rădoi, s-a terminat!

După ce a depus o plângere penală la DNA pentru greva de la metrou, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reluat acuzațiile la adresa „mafiei” din interiorul Metrorex.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vorbit, vineri după-amiază, despre situația de la metrou, acolo unde sute de angajați ai Metrorex au declanșat o grevă spontană. Demnitarul cere autorităților să intervină de urgență.

„Rădoi, s-a terminat!’ Ceea ce ai facut zeci de ani nu mai merge. Este absolut inadmisibil ca o infrastructua critica nationala sa fie blocata, sinele sa fie ocupate prin multiple infractiuni. Voi unde va credeti? V-a mers pana acum, nu va mai merge.

Nu a fost nimeni concediat de la metrou, cine spune astfel minte cu nerusinare penala. Sunt doar 10 oameni care si-au inaintat dosarul de pensie. De asemenea, niciun salariu nu a fost redus.

Statul nu va mai da nici un pas în spate în fața mafiei. Este o acțiune pe care o consider ilegală. Niște oameni au ocupat un spațiu și nu i-au lăsat pe colegii lor să mearg la muncă. Am făcut apel la ei să renunțe, nu merită să te duci la pușcărie pentru Rădoi”, a spus Cătălin Drulă.

Drulă: Am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului

Ministrul Transporturilor a anunţat că a depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili de blocarea metroului bucureştean vineri dimineaţă, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influenţă, şantaj, infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate şi folosirea de către liderii sindicali a influenţei şi autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri şi foloase necuvenite.

Poliţia Capitalei a anunţat, vineri, că a fost sesizată de către conducerea Metrorex cu privire la încălcarea Legii 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, iar plângerea a fost înaintată DIICOT.

Acuzații dure aduse de ministrul Transporturilor după scandalul din Metrorex

„Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureştean astăzi, pentru următoarele infracţiuni:

+ zădărnicirea combaterii bolilor

+ abuz în serviciu

+ trafic de influenţă

+ folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane

+ folosirea de către liderii sindicali a influenţei şi autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri şi foloase necuvenite

+ şantaj

+ infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanţă civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Acţiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraş ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităţilor şi din partea justiţiei.

Metroul trebuie eliberat şi trebuie să revină în circulaţie. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog şi nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a scris Cătălin Drulă vineri pe Facebook.

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că la 13.30 a convocat un dialog social cu reprezentanţii sindicatelor Metrorex şi CNSLR Frăţia şi a fost invitat şi directorul Metrorex la întâlnire. În schimb protestatarii au refuzat să dialogheze şi au transmis că vor să discute doar cu directorul Metrorex.

Cookies