ȘTIRI

Război să fie! @ Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe #2

Razboi sa fie!

După Hermann Hesse
(SIBIU)
Cu: Cătălin Grigoraş, Mihai Alexandru, Tania Anastasof, Radu Nechifor

Tehnic lumini: Laurenţiu Vlad
Tehnic proiecţie, fallowspot: Alexandru Andrei
Regia: Radu Bărbulescu
Scenografia: Dana Istrate
Coregrafia: Ioana Macarie
Durata: 60 min
Rezervări: Teatrul Apropo: Str. Foişorului nr 160 / 0758 38 54 54 / contact@teatrul.ro

Întors din obişnuitele lui călătorii în lumi paralele, scriitorul Emil Sinclair îşi găseşte locuinţa distrusă. De fapt întregul oraş este la pământ ca rezultat al bombardamentelor.
Nici nu apucă să se dezmeticească bine că este oprit de un personaj ciudat, un poliţist/ funcţionar care, în urma unui interogatoriu absurd, îl arestează sub acuzaţia de “plimbare fără permis”.
Periplul scriitorului continuă de la un birou la altul, întâlnind diferite personaje şi situaţii din ce în ce mai absurde. Sinclair îşi dă seama că nimic nu s-a schimbat de-a lungul secolelor, că lumea e la fel, doar războaiele au fost altele. Vrea să se retragă în universul lui pentru că nu crede în Război ca şi raţiune de-a trăi.
În final apare personajul “Războiul” care îl întreabă pe Sinclair dacă e decis să plece şi îi reaminteşte că şi pentru plecare: “El tre să-ţi dea … Permis?”.

“Război să fie!!!” un spectacol despre viaţa noastră, un spectacol “dureros” care a iscat multe semne de întrebare la festivalul de Teatru din Valleyfield – Montreal, Canada din aprilie 2012

Compania de Teatru “BECOME” Sibiu vă prezintă o comedie neagră, un crâmpei din realitatea zilelor noastre.

 
Maratonul Teatrului Independent adună 43 de spectacole de teatru din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Tg. Mureş, Bacău. O selecţie din cele mai bune producţii independente profesioniste şi ale şcolilor de teatru. Maratonul se va desfăşura în 11 spaţii de joc: Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Comedie – Sala Nouă, Teatrul Arca din cadrul La Scena, Teatrul Apropo, Teatrul Tabu/Legere Live, unteatru, Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul În Culise, Club UNITER, Teatrul de Sufragerie şi Sala ArCuB.
 

Cel ce va decide câştigătorii acestei ediţii a Maratonului  – adică juriul „suprem” – este chiar publicul, pe baza voturilor. Se vor organiza zilnic tombole cu premii pentru participanţii la vot.

 

Preţul unui bilet, valabil pentru o singură reprezentaţie, este de 5 lei.

Biletele pot fi procurate  de la teatrele organizatoare. 

Mai multe informaţii despre lista completă a spectacolelor şi programarea acestora pe www.teatrul.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button