Război în Ucraina, ședință de urgență la București: Klaus Iohannis a convocat azi CSAT. Ședința, la ora 11

24 feb. 2022
252 Afișari
Război în Ucraina, ședință de urgență la București: Klaus Iohannis a convocat azi CSAT. Ședința, la ora 11
Război în Ucraina, ședință de urgență la București: Klaus Iohannis a convocat azi CSAT. Ședința, la ora 11. Sursă foto: Presidency.ro

Ședință de urgență la București, la Palatul Cotroceni. Președintele României convoacă CSAT – Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în contextul operațiunii militare din Ucraina.

Război în Ucraina, ședință de urgență la București

Potrivit informațiilor oficiale transmise joi, 24 februarie 2022, de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Aceasta are loc joi, la ora 11:00, la Palatul Cotroceni din București.

„Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica privind implicațiile asupra securității euroatlantice în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei”, declară Administrația Prezidențială într-un comunicat oficial.

Președintele României, Klaus Iohannis va susține o conferință de presă la finalul ședinței CSAT.

Iohannis condamnă ferm agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis condamnă în cei mai fermi termeni agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, care a început joi dimineață.

„România, alături de întreaga comunitate internațională democratică, respinge hotărât un astfel de comportament iresponsabil care subminează fundamentul relațiilor internaționale și însăși ordinea actuală de drept internațional”, transmite Președintele României.

De asemenea, Iohannis declară că țara noastră va impune măsuri ferme și substanțiale de răspuns, în coordonare deplină cu aliații și partenerii săi din cadrul NATO și UE.

Președintele țării face apel la responsabilitate și transmite că România este pregătită să ofere asistență umanitară pentru Ucraina.

În același timp, Klaus Iohannis îi asigură pe toți românii care se află pe teritoriul Ucrainei că țara noastră, inclusiv prin intermediul misiunile diplomatice și consulare, este pregătită să ofere asistență consulară.

„Niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă. Președintele Klaus Iohannis subliniază că cetățenii României, ca stat membru al Alianței Nord-Atlantice, beneficiază pe deplin de cele mai ample garanții de securitate din istoria sa.”, scrie Administrația Prezidențială.

Cookies