Război în Ucraina. Rusia continuă bombardamentele asupra orașelor ucrainene, deși luni sunt anunțate noi negocieri între cele două state

14 mart. 2022
92 afișări
Război în Ucraina. Rusia continuă bombardamentele asupra orașelor ucrainene, deși luni sunt anunțate noi negocieri între cele două state
Război în Ucraina. Rusia continuă bombardamentele asupra orașelor ucrainene, deși luni sunt anunțate noi negocieri între cele două state. Sursa foto: The Kyiv Independent

Trupele ruse au continuat bombardamentele asupra mai multor orașe ucrainene, printre care și capitala țării, Kiev. Deși oficialii de la Kremlin au declarat în repetate rânduri că nu atacă civilii, proiectilele au căzut și luni dimineață asupra zonelor rezidențiale din orașe dar și pe casele din mai multe sate din jurul localităților-țintă. Deși atacurile aeriene și bombardamentele nu au fost încetate de Rusia, luni vor avea loc noi negocieri între cele două țări implicate în conflict, de această dată prin videoconferință.

Rusia a continuat bombardamentele asupra mai multor orașe din Ucraina, la începutul celei de-a 19-a zile de război. Dacă la primele ore ale dimineții un bloc de nouă etaje a fost lovit în plin de proiectile în cartierul Obolon din Kiev, în regiunea Jitomîr nu mai puțin de șapte clădiri au fost distruse de atacurile ruse.

Orașul Ohtîrka, din regiunea Sumî, puternic afectată de luptele necontenite, a fost bombardat pe parcursul întregii nopți. Deși oficialii ruși au declarat că nu vor lovi țintele civile, proiectilele au căzut în centrul orașului și în mai multe clădiri rezidențiale, conform Digi24.

Război în Ucraina. Bombele continuă să cadă peste mai multe orașe în cea de-a 19-a zi de conflict

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu blocul lovit la primele ore ale dimineții de forțele ruse în cartierul Obolon din Kiev. Potrivit informațiilor transmise la ora 07:40 de Serviciul de Urgență de Stat, două persoane au murit în urma exploziei. La fața exploziei s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, după cum se poate vedea în videoclipul de mai jos. Mai multe apartamente de la etajele 3,4 și 5 au fost cuprinse de flăcări, iar o mare parte din clădire a fost distrusă total în urma deflagrației. Deși alarmele antiaeriene au avertizat cetățenii să se adăpostească din calea pericolului, nu toți oamenii au reușit să-și părăsească locuința în timp util.

Luni vor avea loc noi negocieri între Ucraina și Rusia, de această dată în mediul online

Ziua de luni va aduce o nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, de această dată prin intermediul unei videoconferințe. Informația a fost confirmată de consilierul președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, conform AFP.

Sesiunea de luni ar urma să aibă ca scop rezumatul rezultatelor preliminare obținute în urma negocierilor purtate până acum.

„Rusia percepe acum mult mai adecvat lumea din jurul ei. Este mult mai sensibilă la poziția Ucrainei, care și-a arătat capacitățile pe câmpul de luptă, și la acțiunile Ucrainei în ceea ce privește protejarea intereselor sale.

Propunerile noastre sunt pe masă și sunt foarte ferme. În primul rând, se referă la retragerea trupelor, încetarea focului etc. În principiu, nu vom renunța la niciuna dintre pozițiile noastre. Rusia înțelege deja acest lucru. Rusia începe să discute constructiv.”, a anunțat Mihail Podoliak.

Oficialii de la Washington sunt în alertă după ce Rusia ar fi cerut ajutor economic și militar Chinei pentru a putea continua războiul din Ucraina și pentru a ameliora efectul sancțiunilor impuse de Occident, anunță New York Times. Liderii SUA au transmis în acest sens Chinei să nu acorde asistență Rusiei. Momentan, nu este clară natura exactă a ajutorului solicitat, dar nici dacă Beijingul a răspuns acestor solicitări.

 

Cookies