Război în Ucraina. Odesa a fost bombardată puternic de armata rusă, ținta fiind depozitele de combustibil. Ce strategie are acum armata rusă

03 apr. 2022
287 afișări
Război în Ucraina. Odesa a fost bombardată puternic de armata rusă, ținta fiind depozitele de combustibil. Ce strategie are acum armata rusă
Război în Ucraina. Odesa a fost bombardată puternic de armata rusă, ținta fiind depozitele de combustibil. Ce strategie are acum armata rusă. Sursa foto: Captura ecran Twitter

Asaltul trupelor ruse continuă. Deșii soldații lui Vladimir Putin s-au retras din localitățile din apropierea Kievului, atacurile aeriene au continuat în această noapte în orașul ucrainean Odesa, care a fost bombardat ore întregi, țintele rușilor fiind depozitele de combustibil din orașul-port. De asemenea, strategii și experții militari au observat o schimbare de strategie a soldaților ruși, care se axează acum pe sudul și estul Ucrainei, regiuni unde se află și republicile separatiste autoproclamate.

Cerul orașului Odesa a fost luminat încă de dinainte să răsară soarele duminică dimineață după ce mai multe rachete lansate de armata rusă au lovit o rafinărie din orașul-port, depozitele sale fiind cuprinse de flăcări. Potrivit Agerpres, atacurile au avut loc în jurul orei 6 dimineața, fiind țintită în special zona de nord a orașului, unde se află mai multe rafinării și terminale ale unor depozite de combustibili. De asemenea, în acea zonă se află și un oleoduct ce pornește din Rusia.

Război în Ucraina. Rușii au atacat stocurile de combustibil din orașul-port Odesa

Potrivit locuitorilor și jurnaliștilor aflați în Odesa, au fost înregistrate cel puțin cinci explozii, de intensități mai mici sau mai mari, însă toate au putut fi resimțite de la mai mulți kilometri. De asemenea, din tot orașul se puteau vedea mai multe coloane de fum negru care provenea de la depozitele lovite de rachete.

https://twitter.com/richardgaisford/status/1510483152715796486?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1510483152715796486%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fadevarul.ro%2Finternational%2Feuropa%2Fexplozii-puternice-odesa-duminica-dimineata-depozite-combustibil-flacari-video-1_624933035163ec4271f70573%2Findex.html

Pompierii s-au deplasat la toate cele patru locații pentru a încerca să țină flăcările sub control, însă misiunea este una dificilă, deoarece oricând se pot produce explozii noi deoarece combustibilul arde încontinuu.

Alarmele au răsunat pentru prima dată în Odesa în jurul orei 04:30, pentru a avertiza locuitorii orașului cu privire la pericolul iminent al unui atac aerian cu rachete din partea soldaților ruși.

Armata rusă și-a schimbat strategia, potrivit ministrului britanic al apărării

Experții militari au putut observa o schimbare de strategie în rândul trupelor ruse, care au început să se concentreze în ultima săptămână pe sud-estul Ucrainei. Informația a fost confirmată de ministrul apărării din Marea Britanie, care a adăugat că forțele ucrainene vor pregăti ca răspuns o operațiune aeriană care să îngreuneze operațiunile trupelor invadatoare.

Această informație a fost transmisă și de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a confirmat concentrarea trupelor ruse în estul Ucrainei.

„Care este scopul trupelor ruse? Ei vor să captureze Donbasul și sudul Ucrainei (…) Suntem conștienți că inamicul are rezerve pentru a mări presiunea în est”, a declarat Volodimir Zelenski.

În ciuda faptului că situația luptelor nu pare să se îmbunătățească, negociatorul-șef ucrainean este optimist cu privire la șansele unui dialog direct între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin. Acesta a precizat că discuțiile între reprezentanții celor două state sunt aproape de punctul în care o conversație între cei doi președinți ar putea avea negocieri directe.

Cookies