ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Război în declarații între ministrul Transporturilor și liderul sindicatului Metrorex. Care este venitul mediu al angajaților de la metroul din București?

Venitul mediu al salariaţilor din Metrorex este de 10.000 de lei pe lună. De asemenea, Metrorex a suplimentat numărul de salariaţi cu 1300 în timpul pandemiei, potrivit declarațiilor ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă la Digi24.

În urma declarațiilor, liderul sindicatului din Metrorex, Ion Rădoi, a declarat că informațiile nu sunt adevărate, explicând: „Domnul ministru se pare că nu este bine informat. Nu este (10.000 de lei – n.r.) Ar fi bine să fie aşa! Nu trebuie ca să ne uităm că unii obţin anumite venituri, nu e vorba doar de salariul tarifar”, potrivit stiripesurse.ro.

Astfel, Rădoi a declarat că venitul mediu al angajaților nu depășește 7.000 de lei.

„Nu cred că depăşesc 7.000 în niciun caz. Dar probabil că domnul ministru a luat, ştiu eu, poate salariul unui director, că până la urmă e director de metrou. Îl rog să se informeze, să nu mai iasă cu asemenea bombe”, a explicat Rădoi.

În același timp, acesta a declarat că nu au fost angajați 1300 de oameni, deși ar fi nevoie.

„Oameni în plus au fost (angajaţi – n.r.), că au ieşit la pensie. Păi cu cine vreţi să ţinem metroul în picioare? (…) Nu am angajat 1300, ne-ar trebui 1300. Nu ştiu exact numărul, că nu eu îi angajez”, a explicat Ion Rădoi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button