RAYMOND LOEWY a creat automatele de Coca-Cola şi locomotiva S1. Cine a fost RAYMOND LOEWY

de:
05 nov. 2013
1 Afișari
RAYMOND LOEWY a creat automatele de Coca-Cola şi locomotiva S1. Cine a fost RAYMOND LOEWY

S-a făcut remarcat prin inovaţiile sale în mai multe domenii, printre care cel feroviar.

Raymond Loewy s-a născut pe 5 noiembrie 1893 în Franţa şi a devenit cunoscut după ce a plecat în SUA. Printre creaţiile sale se numără logo-urile Shell, Exxon, TWA, BP, dar şi automatele de Coca-Cola, pachetul de Lucky Strike, frigiderele Coldspot şi designul pentru mai multe locomotive.

Doodle-ul aniversar a transformat literele care formează cuvântul Google într-o locolomtivă Pennsylvania Railroad S1 cu aburi, în care literele „g” şi „o” din cuvânt sunt roţile acesteia

Prima sa machetă reprezenta un avion. A vândut-o ulterior. Raymond Loewy a plecat în 1919, în SUA, cu un vapor, având doar 50 de dolari în buzunar.

Raymond Loewy a trăit în New York, unde a lucrat ca designer de vitrine pentru Macy’s, Wanamaker’s şi Saks, dar şi ca ilustrator pentru reviste ca Vogue şi Harper’s Bazaar. Apoi a trecut la designul de obiecte, realizând un model pentru frigiderul Coldspot.

În anul 1937 a început partenerialtul cu Pennsylvania Railroad, pentru care a creat designuri de locomotive, staţii, vagoane şi materiale promoţionale. Apoi a lucrat cu producătorul de maşini american Studebaker.

La vârsta de 87 de ani Raymond Loewy s-a retras şi s-a întors în Franţa. A murit în locuinţa sa din Monte Carlo, în 1986.

Cookies