Raționalizarea ajunge în supermarketuri din România. Ce magazine au introdus deja o limită când cumperi ulei, zahăr și făină

15 nov. 2021
15380 Afișari
Raționalizarea ajunge în supermarketuri din România. Ce magazine au introdus deja o limită când cumperi ulei, zahăr și făină
Raționalizarea ajunge în supermarketuri din România. Ce magazine au introdus deja o limită când cumperi ulei, zahăr și făină

Noi restricții pentru produsele de bază din supermarketuri în România, anunță Digi 24. O serie de imagini trimise de un ascultător arată cum un supermarket din Alba Iulia a pus o limită la cumpărat ulei, zahăr și făină. Totuși, este vorba de o limită de 5 baxuri de persoană pentru aceste produse de bază. Între timp specialiștii ne spun că țara noastră poate face față unei crize alimentare, dacă situația o va impune.

O criză alimentară pare să bată la ușă la nivel mondial și am putea să vedem supermarketuri mai goale. După anunțul Chinei, care a cerut populației să facă provizii și situația din Marea Britanie, provocată de Brexit, în care rafturile multor magazine sunt aproape goale, și în România, au apărut să apară anumite semne de probleme cu aprovizionarea, mai ales în supermarketuri mai mici care nu au depozite așa mari. Totuși, un lucru este mai sigur, Europa s-ar putea confrunta cu o criză a îngrășămintelor anul viitor, din cauza creșterii prețului la energie, iar acest lucru ar putea să fie vizibil și în lanțul de aprovizonare din supermarketuri.

Anunț în supermarketuri privind comercializarea produselor de bază

Un supermarket din Alba Iulia (Noi spunem că este vorba de Lidl din imagini), a apărut un mesaj inedit la raftul de zahăr, ulei și făină. Oamenii nu au voie să cumpere mai mult de 5 baxuri de zahăr, uleiuri și făină. Totuși, experții spun că nu ar fi vorba de o criză alimentară și de o raționalizare în adevăratul sens al cuvântului ci doar de o problemă de depozitare a produselor în supermarketurile mai mici. Mai mult, situația a apărut săptămânile trecute și în magazinele Profi.

Experții spun totuși că nu sunt probleme cu aprovizionarea de produse alimentare în România

Totuși, experții spun că nu ar fi vorba de probleme de aprovizionare cu produse alimentare în România, iar aceste anunțuri apar din când în când în supermarketuri care au de fapt o problemă cu depozitarea mărfurilor deoarece sunt mici și nu au spațiu suficient. Mai mult, această problemă mai apare și în cazul unor orașe în care oamenii nu au acces atât de facil la magazinele engros. Mai mult, unii oameni vor să profte de situație și să facă stocuri în această perioadă.

Nu anticipăm probleme speciale cu ce privește aprovizionarea cu produse alimentare. Nu sunt ceva nou și au de a face cu o situație punctuală ce se poate regăsi în anumite momente ce au spații reduse de depozitare. La o cerere mai mare din partea unor consumatori care nu se înscriu în consumatorii normali ai acestor magazine.

Dar și de de situația unor magazine care sunt situate mai departe de magazinele engros. Pe fondul unor îngrijorări, există și anumiți consumatori care pot să exploateze momentul și să facă anumite stocuri. Nu există motive de îngrjiorare, există situații care apar. Avem de fapt factorul principal, această incertitudine. Nu putem vorbi de o criză alimentară. Sunt magazine mici, cu spații de depozitare mici, a declarat George Bădescu, reprezentantul Asociației Marilor Rețele Comerciale.

Haosul a început după anunțul făcut de guvernul chinez la începutul lunii

Haosul privind o posibilă criză alimentară a venit după ce la începutul lunii noiembrie a fost făcut un apel oficial al guvernului chinez la adresa populației.

Oamenii sunt îndemnați să facă rezerve de hrana pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă din următoarea perioadă. Totuși, nu a fost anunțat și motivul acestor indicații date de Beijing întregii țări. Totuși, anumite voci spun că țara asiatică s-ar putea pregăti de o penurie alimentară, mai ales că nu a fost un an agricol foarte bun din cauza inundațiilor devastatoare.

China a făcut în ultimele zile un apel la populația țării pentru a-și face rezerve de hrană. Mai mult, oamenilor li se cere să aibă o cantitate de produse de primă necesitate pentru a face față nevoilor zilnice și situațiilor de urgență.

Unele dintre problemele din China sunt provocate și de pandemia de coronavirus. Anul trecut, la început de 2020, țara a intrat într-o adevărată criză medicală, iar lanţurile de aprovizionare au fost blocate de intrarea în carantină a mai multor zone din ţară. De asemenea, multe drumuri au fost blocate, iar circulația oamenilor interzisă.

Cookies