ARHIVA B365

Ratingurile Primăriei Capitalei, confirmate de Fitch

Ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a fost menţinut la nivelul BBB-, cu perspectivă stabilă, calificativul pentru datorii în monedă locală la BBB, iar cel pentru datoriile pe termen scurt la F3, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, conform rtv.net.

Agenţia anticipează că datoriile Primăriei Bucureştiului nu vor creşte în 2013 şi 2014, iar PIB-ul României va continua să urce în acest an, chiar dacă într-un ritm moderat.

Fitch notează că Primăria Bucureştiului se va confrunta cu un risc ridicat de refinanţare atunci când obligaţiuni de 500 de milioane de euro vor ajunge la maturitate, în iunie 2015. Primăria intenţionează să facă până atunci mai multe credite pentru refinanţarea împrumutului, dar planurile nu sunt finalizate.

În plus, Primăria vrea să obţină o exceptare de la o lege referitoare la autorităţile locale care prevede că plăţile din serviciul datoriilor nu trebuie să depăşească 30% din veniturile medii ale unui oraş din ultimii trei ani.

Totodată, datoria Bucureştiului este expusă riscului de schimb valutar.

Ratingul Bucureştiului este la nivelul ratingului suveran al României. Continuarea performanţelor operaţionale solide, care să asigure finanţarea investiţiilor în mare parte din resurse interne, precum şi menţinerea datoriilor sub 100% din venituri ar fi un factor pozitiv pentru rating.

În schimb, lipsa de claritate a planurilor de refinanţare pentru obligaţiunile care ajung la maturitate ar fi un factor negativ.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button