ȘTIRI

Automate inteligente de vânzare a abonamentelor RATB, cu ecran touchscreen, în București

Pentru aceste cinci automate, RATB este dispusă să plătească 932.500 de lei, plus TVA.

Având în vedere că automatele vor fi amplasate în spațiile publice din București, acestea vor fi asigurate împotriva vandalismului și „spălării banilor” (automatul va returna aceeași bancnotă în cazul anulării operațiunii de către utilizator – pentru a nu fi introduse bancnote false și scoase bancnote adevărate). Atât monitorul aparatului, cât și celelalte componente vor fi rezistente la vandalism, cu vopsea antigrafiti și rezistente împotriva introducerii de lichide. Aparatele vor avea sistem de protecție și pentru ca utilizatorii să nu poată extrage mai multe bancnote lipind bandă adezivă pe bancnota introdusă. De asemeni, aparatul nu va accepta bancnote de 500 de lei, din cauza riscului mare ca acestea să fie falsificate. Oficialii RATB s-au gândit și la viitor, cerând ca automatele achiziționate să poată trece cu ușurință la introducerea de bancnote euro, în momentul în care România ar trece la bancnota europeană.

Automatele vor avea ecran de tip touchscreen, urmând ca textele să fie disponibile în limbile română, engleză și franceză. Harta interactivă va permite utilizatorilor să își calculeze ruta cu mijloacele de transport în comun, inclusiv nodurile unde este necesară schimbarea acestora. Harta respectivă va putea fi trimisă pe e-mail, către utilizator, pentru ca acesta să o poată accesa non-stop, de pe smartphone-ul său.

Metrorex a introdus deja 35 de automate de vânzare a cartelelor de metrou, dar se pare că acestea nu au fost foarte populare în rândul călătorilor.

Citește și RATB cumpără cinci troleibuze noi, în valoare de două milioane de euro

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button