RATB va cumpăra, în regim de urgență, 200 de autobuze second-hand. Autobuze noi, de anul viitor

de:
30 iun. 2016
0 Afișari
RATB va cumpăra, în regim de urgență, 200 de autobuze second-hand. Autobuze noi, de anul viitor

„Pe perioada verii, RATB va incepe un program de reparatii a mijloacelor de transport care se afla acum in garaje si de achizitionare de piese de schimb. Foarte important, am decis astazi ca, in regim de urgenta, RATB sa organizeze o licitatie pentru achizitionarea a 200 de autobuze second hand, nu mai putin de euro4, adica de 2,3,4 ani, pentru ca licitatia pentru autobuzele noi ar dura foarte mult. Asta nu inseamna ca nu ne dorim sa achizitionam si autobuze noi. Demaram si aceasta procedura care, insa, poate fi finalizata abia anul viitor cand dorim sa achizitionam 300 de autobuze, 100 de troleibuze si un numar semnificativ de tramvaie care vor fi realizate printr-o investitie asumata de uzina RATB.”, a declarat Gabriela Firea după o întâlnire cu managementul și sindicatele RATB.

Ea a precizat că autobuzele noi vor avea un preț aproximativ de 200.000 euro.

„Voi propune CGMB o rectificare de 30 milioane de euro, suma care reprezinta plata catre ANAF pentru acoperirea TVA-ului la gratuitatea acordata pensionarilor. La aceasta suma se adauga o alta de 45 milioane euro care va fi acordata in transe lunare, pentru acoperirea subventiei catre RATB pana la sfarsitul anului”, a mai declarat Firea.

Edilul sef a adaugat ca toate aceste masuri au in vedere asigurarea unei ritmicitati a mijloacelor de transport in comun, care sa permita bucurestenilor sa isi poata face un plan de calatorie si sa stie exact cand pot ajunge acolo unde au nevoie.

In acest moment parcul auto al RATB este compus din: 1000 de autobuze, dintre care doar 648 se afla in trafic, 485 de tramvaie dintre care in traseu 245, 297 de troleibuze, in traseu 155.

Cookies